Još četvoro srpskih kuglaša i kuglašica u inostranstvu

Kolonija srpskih kuglaša i kuglašica u inostranstvu je sve veća! Prema upravo objavljenoj listi prelazaka u inostrane klubove Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (VNBA klasik) još četvoro naših takmičara i takmičarki u idućoj sezoni igraće u inostranstvu, dok se jedan kuglaš vratio u Srbiju.

„Zlatni“ srpski junior Adrian Lončarević, koji je u Klužu u maju bio član šampionske omladinske selekcije Srbije, u novoj sezoni prešao je u  redove mađarskog vicešampiona Segedina. Pridružio se „bronzanom“ pojedinačno – klasik, kapitenu petostrukih uzastopnih svetskih šampiona juniora Srbije Norberetu Eronješiju i čuvenom kapitenu seniorske reprezentacije Srbije i pojedinačnom  prvaku sveta iz Osijeka 2002. Jovanu Ćaliću. Lončarević je igrao za novobečejsko Jedinstvo, člana Super lige Srbije.

Kuglaš novobečejskog Jedinstva Oskar Rečo otišao je u Orošlani (Mađarska) dok je Milorad Babić prešao u redove  Metingena. On je, prema podacima sa liste VNBA klasik, poslednji put bio registrovan za navosadski Ada kompjuters.

Đurđa Đurović, prvotimka beogradskog superligaša Singidunuma, preseliće se u novoj sezoni u Strazbur i registrovana je za klub Rasing.

U Srbiju se, posle jedne sezone u Super ligi Austrije, vratio reprezentativac Miloš Simijonović koji je igrao za Nojkirhen. Došao je u redove vicešampiona, beogradskog Partizana.

Siniša Berak, kuglaš Premijer ligaša BiH Borca iz Banjaluke,  u narednoj sezoni igraće za srpskoligaša IMR (Rakovica).

Kako trenutno stvari stoje, u  inostranstvu će, u starim klubovima i u narednoj sezoni igrati: Ranata Vilov (Post 1036, Austrija), Zorica Barać (Fojt Sent Pelten, Austrija), Vilmoš Zavarko  i Daniel Tepša (Železarna -Podbrezova, Slovačka), Sabina Šokac (Šrechajm, Nemačka), Robert Ernješi i Igor Kovačić (Nojmarkt, Italija), Arpad Antal (KSV Beč), Norbert Ernješi i Jovan Ćalić (Segedin) i Radovan Vlajkov (Nojkirhen, Austrija). Zavarko, Teša, Kovačić i R. Ernješi su sa svojim  klubovima u minuloj sezoni osvojili šampionske titule, Sabina Šokac, N. Ernješi i Ćalić vicešampionske, a Vlajkov je bio treći u austrijskom šampionatu.

Od interesantnijih prelazaka vredi zabeležiti dolazak slovenačkog internacionalca Uroša Stoklasa iz redova nemačkog šampiona Rot vajs Zerbsta u ekipu hrvatskog prvaka Zaprešića,  kao i odlazak Janeta Lužana (Slovenija, Kalcit Kanik) u austrijski Nojkirhen gde će igrati sa srpskim reprezentativcem Radovanom Vlajkovim. Reprezentativka BiH Tatjana Perišić, koja je igrala za riječku Mlaku prošle sezone, prešla je u ekipu slovenačkog Triglava iz Kranja.  

Datum: 23.06.2018. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...