Beogradski jedriličarski kup, treći put na Savi!

U organizaciji Jedriličarskog kluba "ADA",  u subotu 23. juna održava se treća po redu regata Belgrade Cruiser Cup 2018, čiji je start predviđen u 12 časova na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi.

 

Kao i na prethodnim izdanjima ovog sada već tradicionalnog junskog sportskog događaja, i na ovogodišnjoj regati Belgrade Cruiser Cup takmičiće se najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser.

 

Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta organizatora - Jedriličarskog kluba "ADA", ali i duž čitave obale reke Save od 4. do 9. kilometra, kao i sa mosta na Adi.

Nakon završetka trke, svečanog proglašenja pobednika i uručenja trofeja i medalja, održaće se slow food zakuska za sve takmičare i prijatelje regate. Slow Food Convivium Dorćol i restoran Cveće Zla će se i ove godine potruditi da ponude dobru zakusku i time zaokruže ceo događaj autentičnim gastronomskim ugođajem.

 

Pored vrhunskog sportskog i takmičarskog karaktera, regata Belgrade Cruiser Cup ima za cilj da privuče i obrazuje sve radoznale sugrađane o jedrenju kao izuzetnom sportu, ali i o biodiverzitetu okoline u kojoj se odvija.

Jedriličarski klub "ADA" je osnovan 2013. godine, a od 2016. godine, s održavanjem prvog Belgrade Cruiser Cup-a, obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije za još jednu kvalitetnu regatu, a grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole. 

 

Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi.


Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih par godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana.


Prijave za regatu kao i sve dodatne informacije o regati možete pronaći na zvaničnom sajtu regate belgradecruisercup.com ili lično u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija). 

Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" na dan održavanja trke.

 

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa partnerima, kao i dugoj listi prijatelja regate i kluba, Belgrade Cruiser Cup je i ove godine sportski događaj koji ne treba propustiti.

 

Partneri i prijatelji regate: Proto; Propix; Salon nameštaja Distribucija; Slow Food Convivium Dorćol; Restoran Cveće Zla; Vinarija PIK Oplenac; Salto pivo; M.A.D. Studio; Vladimir Miladinović PIKI; Шешир design; Designed.rs; 42 Magazin.


Datum: 22.06.2018. Autor: Ivana Srdanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...