3×3 Street League Novi Sad

Foto: Bulut3x3.basketball

Druga sezona 3×3 Street League Novi Sad počeće u subotu 23. juna kada će na Bulut Court terenima biti održan prvi turnir. Liga će imati 10 kola, što znači da će trajati 10 nedelja, a veliko finale zakazano je za 1. septembar. U ovoj ligi takmiče se dve kategorije: seniori i juniori U18,  svoj tim možete prijaviti ovde.


3×3 Street League Novi Sad je turnir koji je pokrenuo četvorostruki svetski 3×3 šampion Dušan Domović Bulut sa ciljem da popularizuje ovaj olimpijski sport i svom rodnom gradu pruži basket turnir svetskog kalibra, kako u pogledu organizacije tako i u pogledu kvaliteta igre. Prvo izdanje lige održano je prošle godine, a pobedili su Lejkersi u senoirskoj kategoriji i tim Đačko u juniorskoj.


Ove godine, svi turniri, izuzev otvaranja koje je sad u subotu i velikog finala 1. septembra, igraće se petkom na Bulut Court. Kotizacija za učešće je 1.600 dinara za seniore i 1.200 dinara za juniore. Budući da liga nije komercijalna neće biti novčanih nagrada, a učesnici finalnog turnira biće opremljeni NIKE dresovima i Stay Hoops čarapama, dok će najboljima uslediti i dodatni pokloni.


–  Cilj lige je da glorifikuje i promoviše uličnu kulturu i basket zajednicu. Basket je novosadska igra i na nama je da to pokažemo. Takođe, cilj lige je da ukaže na neke ekipe iz kategorije seniora i juniora koje bi u budućnosti mogle da se takmiče na većem nivou. Želimo da ih stimulišemo i da im kroz ovo dešavanje pokažemo kako to izgleda na globalnom nivou, pa eto prilike da se takmiče i vežbaju kroz ovih 10 turnira – rekao je Bulut.


3×3 STREET LEAGUE NOVI SAD PRAVILNIK

 • Igrači i ekipe mogu igrati više kategorija (seniori ne mogu da igraju za juniore).

 • Igrači mogu da menjaju ekipe tokom sezone.

 • Igrač mora da odigra barem tri turnira kako bi igrao finalni turnir.

 • Ekipu čine 3+1 igrač na turniru + 2 izmene tokom sezone.

 • Ekipe igraju četiri utakmice po turniru (što znači da je jedna pobeda na turniru dovoljna da se kvalifikuju na završni turnir, ukoliko igraju svih 10 turnira).

 • Ekipe se raspoređuju u grupe po pet ekipa. Igra se po sistemu – svako sa svakim, što znači da svaka ekipa igra četiri utakmice.

 • U slučaju da se prijavi više ekipa pravi se više grupa, a ako se prijavi manje ekipa igra se dodatno kolo.

 • Šest prvoplasiranih ekipa na kraju 10. kola kvalifikuje se na finalni turnir.

 • Bodovanje: 20 poena za pobedu; 5 poena za poraz.

 • Primenjuju se FIBA 3×3 pravila.

 • Seniorima u Amateur kategoriji neće se meriti 12 sekundi za napad, ali sudija će opominjati za odugovlačenje igre i može da oduzme posed lopte.

 • Dopušta se grublja igra i hand checking.

 • Ekipe plaćaju kotizaciju za svaki turnir (ukupno 10 turnira).

 • Ekipa ne mora da igra svaki turnir.

 • Ako se ekipa prijavi za turnir, a ne pojavi se, a prethodno nije otkazala učešće, biće kažnjena diskvalifikacijom.


Datum: 21.06.2018. Autor: Bulut3x3.basketball

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...