x

Letnji Kup Novog Beograda

Letnji Kup Novog Beograda

Letnji Kup Novog Beograda“ je međunarodni rukometni turnir za mlade koji ovo leto piše svoju treću ediciju. Svako leto ovaj turnir okuplјa rukometaše i rukometašice uzrasta od 12 do 16 godina iz 10-ak evropskih zemalјa u periodu od 26. do 28. juna. Ove godine otišli smo i korak van Evrope - po prvi put na nekom turniru u regionu će se naći ekipa iz Alžira.

Organizator turnira je Rukometni Klub „Novi Beograd“. Klub sa pet  priznanja za najuspešniji rukometni klub na teritoriji Beograda koja poslednjih sedam godina dodelјuje Rukometni Savez Beograda. Nakon toliko godina uspešnog rada sa mladima i osvojenih trofeja kako u zemlјi tako i inostranstvu „rodila se“ ideja o projektu „Letnji Kup Novog Beograda“ kao korak dalјe u razvoju kluba.

Kratko ćemo se osvrnuti na dve godine iza nas. Premijera turnira bila je 2016. godine kada smo okupili 25 timova iz 4 zemlјe. Samo godinu dana nakon toga u prestonici smo ugostili 66 timova iz 6 evropskih zemalјa. Ove godine nastavlјamo da rastemo i sa poslednje prijavlјenom ekipom zatvorili smo rok za prijavu sa 83 ekipe iz  10 zemalјa.

Spisak učesnika turnira garantuje kvalitetan rukomet. Pored svih najbolјih srpskih klubova, dolaze odlični klubovi iz zemalјa u okruženju. Iz Hrvatske dolazi selekcija grada Zagreba i Dubrava, iz Slovenije višestruki prvak Evrope Krim Merkator, zatim klubovi iz Bosne Krivaja i Lokomotiva iz Brčkog, pa crnogorski Rudar iz Plјevalјa i devojčice iz ŽRK Bek koje brane trofej. Pored nekoliko jakih grčkih klubova svakako najzvučnije ime je Telekom Vesprem koja iz svoje akademije dovode 2 ekipe dečaka.

Koncept turnira je takav da se pored rukometnih aktivnosti za vreme trajanja turnira organizuju i mnoge vanrukometne aktivnosti. Želјa nam je da gostima približimo duh Beograda, tako da im kroz organizaciju nudmo razne vrste zabave kao što su: žurka za igrače, veče druženja za trenere i predstavnike timova, obilasci grada turističkim brodovima i otvorenim autobusima, izleti, šetnje gradom sa vodičima..

Svake godine uvodimo novine na turniru. Od ove godine će se dodelјivati nagrada za najbolјeg trenera na turniru koja će se zvati „nagrada profesor Branislav Pokrajac“ u čast nedavnog preminulog profesora rukometa i trofejnog trenera. Prigodnu plaketu će uručiti članovi njegove porodice.

Ambiciozni organizatori turnira već planiraju određene novosti za sledeću godinu. Zbog velikog interesovanja ekipa turnir će trajati dan duže – četiri dana. I kao najveća zanimlјivost turnira u 2019. biće trenerski seminar koji će se održati u sklopu turnira, a biće obrađene teme koje se tiču uzrasta koji učestvuje na turniru.

Ne zaboravite: 8 beogradskih dvorana, 257 utakmica... Finalni dan je u četvrtak 28.6. u Hali Sportova na Novom Beogradu, uz sjajan prateći, zabavni program, koji će upotpuniti Summer Cup spektakl!

Promoteri turnira su naši asovi Momir Ilić i Dragana Cvijić koji će najbolјim pojedincima deliti priznanja!
Datum: 21.06.2018. Autor: NBSC team

PROČITAJTE JOŠ...