x

Sve spremno za Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3 za srednjoškolce

Sve spremno za Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3 za srednjoškolce

Sve je spremno za Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3, za uzrast srednjoškolaca, koje će se održati u Beogradu od 23. do 29. juna. Mečevi će biti igrani u Belexpo centru na Novom Beogradu, a ova hala biće montirana po najvišim standardima. Povodom toga je održana Konferencija za medije, na kojoj su se javnosti obratili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

   
- Baza je sistem na kome je sve zasnovano. Organizacija Svetskog prvenstva u basketu je izazov, ali sam siguran da će Srbija biti dobar domaćin i da će sve proći kako treba - istakao je Vanja Udovičić.

Predsednik KSS Predrag Danilović je poručio da se nada novim uspesima, uz napomenu da je savez na čijem je čelu pomogao i obezbedio opremu za mlade basketaše. Željko Tanasković koji će u Beogradu tokom SP ugostiti predsednika Svetske školske sportske federacije Francuza Petrinku, se nadovezao.     
- Basket 3 na 3 je za samo par godina osvojio ceo svet. Veoma atraktivan sport, a mnogi klinci koji su u svojim srednjim školama najbolji u basketu, već igraju i za poznate košarkaške klubove. A nedavno seniorska ekipa Srbije u sastavu Dušan Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić, stigla je do druge uzastopne titule prvaka sveta, a treće ukupno titule za Srbiju, na četiri dosadašnja šampionata u organizaciji FIBA. Svetsko prvenstvo na Filipinima bilo je spektakularno. Naši mladi predstavnici obožavaju da gledaju starije reprezentativce. Verujemo i u njih i nadamo se dobrim rezultatima na ovom Svetskom prvenstvu. U Beograd stižu reprezentativci iz čak 29 zemalja, 27 u muškoj i 22 u ženskoj konkurenciji  - istakao je Željko Tanasković, koji je pozvao građane da dođu od 23. juna i uživaju u basketu i pratećem muzičkom programu.

Na konferenciji se pričalo i o nedavnom uspehu dečaka i devojčica, školaraca Srbije, koji su osvojili bronzanu i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u odbojci u češkom gradu Brno. Na konfereciji za štampu medijima se obratio i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić. Školarci, osvajači zlatne i bronzane medalje na Svetskom prvensvu u odbojci, uspehom u češkom Brnu uradili su mnogo na promociji Srbije, poručio je Željko Tanasković.

Uz ministra i pomenute predsednike saveza na konferenciji su prisustvovali i Predrag Peruničić (državni sekretar za sport u MOS), Darko Udovičić (pomoćnik ministra za sport u MOS), Ivana Dukić (posebni savetnik u Ministarstvu omladine i sporta), Uroš Savić (generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije) i drugi.


Datum: 19.06.2018. Autor: Savez za školski sport Srbije

PROČITAJTE JOŠ...