x

Marija Todorović nova akvizicija Kragujevčanki

Marija Todorović nova akvizicija Kragujevčanki Foto: RK Radnički 1964

Ekipa Radničkog 1964 je ove sezone, pogotovo u prolećnom delu imala dosta problema sa pokrivenošću pozicije pivota, tako da je primarni zadatak skauta kluba bio angažovanje adekvatnih pojačanja na tom zahtevnom mestu. Prvo od dva najavljena u nizu je Marija Todorović (20) dosadašnja rukometašica superligaša RK“Sloga“ iz Petrovca na Mlavi.

-Mislim da će našim devojkama dosta značiti iskustvo koje nosi Marija Todorović, obzirom da je nastupala u Superligi. Iako imaju odigranu sezonu u Prvoj ligi Zapad, naše igračice su mlade i neiskusne i samo Marijino prisustvo u ekipi će doneti stabilnost i sigurnost u ekipi, kako na terenu tako i van njega. Smatram da je odlično pojačanje i u kombinaciji sa Ajlin Bjelak rešavamo osetljivo mesto pivota na duže staze – jasan je Stavro Rašković, direktor kluba.

Todorovićeva je počela da trenira rukomet sa 8 godina u drugom razredu osnovne škole, a u karijeri je prošla kroz sve selekcije RK „Sloga“ iz rodnog grada. Student je prve godine Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

-Početak studija je za mene neizostavno značio i dolazak u Kragujevac, a samim tim je iziskivao i promenu kluba. Ova odluka i dolazak u Radnički 1964 je nova dimenzija i novi početak. Smatram da ću dosta toga naučiti i usavršiti intenzivnijim načinom i tempom treninga, kao i radom sa vrhunskim trenerom. Ekipa sa kojom sam već imala priliku da treniram i da se družim je jako mlada i talentovana, ali puna ambicija i želje za napretkom. Verujem da ćemo se brzo uigrati i samim tim doprineti da se Radnički vrati na stare staze uspeha - poručila je Marija Todorović.

Marija  će u Radničkom provesti naredne četiri sezone.


Datum: 18.06.2018. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...