Srpski osmerac plasirao se u polufinale SP u Litvaniji


Srpski osmerac Uroš Marinković, Bojan Došljak, Nikola Kekić, Nikola Selaković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Aleksa Stanković i kormilar Mateja Jošić pobedom u svojoj grupi kvalifikacija direktno se plasirao u polufinale Svetskog prvenstva za juniore u Trakaiju (Litvanija). - U petak Aleksandar Beđik i Igor Lončarević u dvojcu bez kormilara i Andrija Šljukić u skifu se bore za plasman među 12 najboljih.

Evropski prvaci iz Minska trijumfalno su počeli nastup na Svetskom prvenstvu za juniore u Trakaiju (Litvanija). U četvrtak, 8. avgusta 2013, srpski osmerac Uroš Marinković, Bojan Došljak, Nikola Kekić, Nikola Selaković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Aleksa Stanković i kormilar Mateja Jošić s vremenom 5:52,69, ukupno trećim rezultatom kvalifikacija, pobedio je u svojoj grupi kvalifikacija i tako se direktno plasirao u subotnje polufinale šampionata. Drugo i treće mesto, koja su, takođe, donosila "vizu" za najboljih 12, zauzele su posade Australije (5:54,18) i Litvanije (6:17,91) dok će poslednjeplasirana Danska (6:34,69) u repesaž u petak. Direktan plasman u polufinale iz kvalifikacija ostvarile su i posade Italije, Rumunije, Holandije (prve tri u prvoj grupi kvalifikacije), Nemačke, Velike Britanije i SAD.

- Naši momci u osmercu su dobro izveslai trku. Iako su im Australijanci stalno disali za vrat i bez nekog forsiranog finiša uspeli su da osvoje prvo mesto. Sačuvali su snagu i pokazali da imaju rezervu za još bolje rezultate i kvalitet za sami vrh. Međutim, očekuje ih težak posao pošto su već kvalifikacije nagovestile da će u ovoj disciplini biti sve krajnje neizvesno i otvoreno. Spisak kandidata za odličja je dugačak a na njemu su pored nas i Nemci, Italijani, Britanci, Australijanci, Rumuni... - kazao je trener reprezentacije Srbije Aleksandar Ivković.

U petak,9. avgusta, posle dana predaha na stazu izlaze Aleksandar Beđik i Igor Lončarević u dvojcu bez kormilara i Andrija Šljukić u skifu koji će se od 8,58 časova, odnosno 10,01 boriti za plasman u polufinale. Sastavi četvrtfinalnih grupa biće poznati u četvrtak popodne pošto se završe repesaži u ovim disciplinama.

- Dvojac bez kormilara i skih su maksimalno spremni za novi izazov na šampionatu. Pokušaćemo da kod Beđika i Lončarevića do sutrašnje trke ispravimo neke stvari koje nisu funkcionisale u kvalifikacijama. Što se tiče Šljukića u odnosu na sastav četvrtfinalne grupe videćemo kakvu ćemo taktiku napraviti za samu trku. Bilo bi dobro kada bi do polufinala stigao bez previše naprezanja ali u svakom slučaju prostora za kalkulacije gotovo i da nema jer kreću borbe bez popravnog - istakao je Ivković.

 


Datum: 09.08.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...