x

Nora Trklja: Sa nestrpljenjem očekujem BEG 5K Runway Run

Nora Trklja: Sa nestrpljenjem očekujem BEG 5K Runway Run

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kao domaćin, Beogradski maraton kao organizator i Grad Beograd kao pokrovitelj organizovaće BEG 5K Runway Run kao jedinstven događaj u celom regionu, od velikog značaja, kako za promociju grada Beograda kao turističke i sportske destinacije, tako i za sam aerodrom. Aerodrom Nikola Tesla Beograd na ovaj način postaje deo porodice velikih svetskih aerodroma na kojima se organizuje ovakva atraktivna trka.


Osim rekreativnih učesnika i veći broj kvalitetnih srpskih trkača na srednjim i dugim prugama zainteresovani su da uzmu učešće u ovom jedinstvenom događaju. Među njima je i Nora Trklja, pobednica upravo završenog 31. Beogradskog maratona.


"Sa nestrpljenjem očekujem BEG 5k Runway Run. Davno se nisam ovoliko radovala nekoj trci, sigurna sam da će ovo biti jako zanimljiv doživljaj. U noćne sate vikenda trkači će zameniti avione, letećemo zajedno kroz beogradsku noć. Spremam se za trku i brojim dane do osećaja piste pod mojim nogama."– izjavila je Nora Trklja.


O samom događaju i učesnicima izjavu je dao Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona: “Beogradski maraton već četvrtu deceniju nastavlja da razvija trkački pokret u Srbiji i posle Beogradskog maratona, Dečijeg maratona, Ženske trke, Beogradske trke kroz istoriju, Beogradskog polumaratona – a sada i sa ovim novim događajem stvara prilike da široka trkačka populacija, ali i naši najbolji srednje i dugoprugaši imaju odličnu mogućnost da u uslovima kvalitetne konkurencije i u dobroj organizaciji provere svoje mogućnosti i nivo sportske forme.”


Beograd na pisti” je svakako najbrža ulična trka u Beogradu - a i šire - s obzirom da se održava na idealno ravnoj podlozi poletno-sletne staze i dela manevarskih površina beogradskog aerodroma. To je svakako bio i razlog zašto je već prvo izdanje ovog događaja izazvalo veliku pažnju domaćih kvalitetnih trkača.” – najavio je Nikolić.


“Imamo najavu da će višestruka prvakinja Evrope i rekorderka Srbije na 800m i 1500m Amela Terzić trčati, a osim nje u ženskoj konkurenciji najavljene su i Nevena Jovanović, trećeplasirana na ovogodišnjem Beogradskom maratonu u polumaratonskoj trci i šampionka Srbije na 10000m za ovu godinu, kao i Marija Stambolić, naša najbolja osamstometrašica posle Amele Terzić.


Nažalost, naša najbolja dugoprugašica svih vremena Olivera Jevtić iz zdravstvenih razloga odustala je od učešća u ovoj trci.” – konstatovao je Nikolić


“U muškoj konkurenciji takođe se očekuje izvanredna konkurencija i odlična trka. Osim Darka Živanovića, našeg najboljeg maratonca u poslednjih 10 godina i učesnika OI u Londonu 2012. godine, učešće su najavili izuzetno talentovani Nemanja Cerovac sa ličnim rekordom na ovoj dužini staze od 13:45, potom Nikola Bursać, pobednik trke na 10 km na prvom Beogradskom polumaratonu u decembru prošle godine koji ima izvanredan rezultat na 1500 m od 3:41,00, kao i Miroslav Dukadinović i Damir Klepić sjajni dvojac iz AK Beograd.” - zaključio je svoju izjavu Dejan Nikolić direktor Beogradskog maratona.


Start BEG 5K Runway Run planiran je za nedelju 10. jun u 01:30 časova, a trasu kojom će se trčati utvrdile su stručne službe Aerodroma Nikola Tesla Beograd i Beogradskog maratona.


Dužina staze je 5000m, a učesnici će trčati tri kruga, delom na poletno-sletnoj stazi, a delom na manevarskim površinama. Ukupno je prijavljeno 600 učesnika za prvo izdanje ovog događaja.


Datum: 08.06.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...