x

Reprezentativci Srbije odradili prvi zvanični trening na Adi

Reprezentativci Srbije odradili prvi zvanični trening na Adi Foto: Kajakaški savez Srbije

Regatni centar na Adi Ciganliji otvorio je vrata takmičarima koji će od 8. do 10. juna da učestvuju na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama za seniore. Od gostiju, u glavni grad su već stigle selekcije Ukrajine, Belorusije, Grčke, Gruzije... Kajakaški savez Srbije goste dočekuju u novom ruhu i renoviranim prostorijama.


Na vodu su juče, na prvom zvaničnom trenigu, izašli reprezentativci Srbije. Vesla su u ruke prvi uzeli najmlađi: Nikolina Mijušković, Bojan Zdelar i Marija Dostanić.


- Volim ovde da se takmičim. Prija mi ova staza – komentarisala je Dostanićeva, juniorska šampionka Starog kontinenta iz 2017, upravo iz Beograda. – Nemam pritisak takmičenja, osećam se kao da sam na treninzima. Možda je to baš iz razloga jer jedan deo priprema odrađujemo na ovom mestu.

Za mlađima su stigli šampioni: sestre Olivera i Nikolina Moldovan, Marko Novaković pa Marko Tomićević, Vladimir Torubarov…


- Bliži se početak. Imamo još tri dana da se namestimo kako treba. Ne sumnjam da ćemo Milenko Zorić i ja da se potrudimo da ponovimo ono što smo radili na prethodnim takmičenjima. Ne opterećujemo se osvajanjem odličja, ali bilo bi lepo da se ponovo popnemo na postolje.


Slično razmišlja i drugi Marko, Novaković.

- Najbolje bi bilo kada bi sve srpske posade stigle do odličja ali realnost je malo drugačija. Ovo je sport.

Sestre Moldovan su bile nasmejane pre, ali i posle treninga.


- Biće ovo dobro trakmičenje. Očekujemo podršku publike, nadamo se da će posetioci Ade da nam pomognu u borbama za medalje - kaže Olivera.

Vladimir Torubarov kaže da je četverac spreman za nadmetanje sa najboljim posadama Starog kontinenta.


- Prija nam promena. Došli smo iz Čuruga na Adu gde je voda dosta lakša. Verujem da će to da se primeti i po rezultatima.


Na Adi su od vikenda članovi Evropske kakajaške asocijacije. Oduševljeni su kako teku poslednje pripreme. Zamerki nema, predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović za sada prima samo pohvale.


Svečano otvaranje Evropskog prvenstva zakazano je za četvrtak 7. jun u 20 časova na Adi Ciganliji.


Datum: 05.06.2018. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...