x

Zorana Arunović na dve svetske liste na drugom mestu

Zorana Arunović na dve svetske liste na drugom mestu

Dva Svetska kupa (Fort Bening, Minhen) održana u proteklih dvadesetak dana donela su mnogo promena na rang listama Svetske streljačke federacije (ISSF).


Srpski strelci su uglavnom napredovali, s obzirom da su nizali vrlo dobre rezultate i plasmane.


Zorana Arunović, koja je u ovoj sezoni SK osvojila tri pojedinačne medalje (dva srebra, jedna bronza) se popela skoro na sam vrh u dve discipline. Na  listama za jun nalazi se na drugom mestu kako vazdušnim tako i malokalibarskim pištoljem. U maju je na obe liste bila deveta.


Među deset najboljih su i Andrea Arsović (osmo mesto vazdušna puška) i Milutin Stefanović, kome su plasmani u finala u trostavu u Fort Beningu i Minhenu doneli skok sa 45. na 10. poziciju u disciplini u kojoj je Stevan Pletikosić na 15. mestu. Značajan napredak u trostavu za dame napravila je Andrea Arsović, sa 30. na 12. mesto.


Milenko Sebić, koji je u Minhenu bio peti vazdušnom puškom, se sa 83. popeo na 18. mesto. Stefanović se na ovoj listi nalazi na 15. poziciji.


Među 20 najboljih u rangiranjima za vazdušni pištolj  su, sem Arunovićeve, i Bobana Momčilović Veličković (11), Dimitrije Grgić (19) i Damir Mikec (20).


Sanja Vukašinović se u aprilu nije nalazila na listi za vazdušnu pušku. U Minhenu je osvojila deveto mesto sa državnim rekordom i izbila na 34. poziciju. Velike korake napred napravili su i Duško Petrov (37. vazdušni pištolj), Milica Babić (44. vazdušna puška), Marija Malić (53. vazdušna puška). Izuzimajući Babićevu, svi su gađali samo na po jednom SK u 2018.


Srpski miks vazdušnim pištoljem Zorana Arunović/Damir Mikec je tokom ovogodišnjeg Svetskog kupa imao dosta uspeha, ali mešoviti parovi se (još uvek) ne boduju za rang liste. Arunovićeva i Mikec su u maju osvojili srebrne medalje u Minhenu i Fort Beningu, a na SK u Čangvonu, održanom krajem aprila, su bili treći.


Sa po dve čelne pozicije na listama dominiraju Ana Korakaki (Grčka), koja je vodeća na obe liste pištoljem za dame i Ištvan Peni (Mađarska), prvoplasirani u muškoj konkurenciji vazdušnom i MK puškom.


S obzirom da u predstojeća dva meseca neće biti velikih svetskih takmičenja, plasman na listama se do početka Svetskog prvenstva u Čangvonu u septembru neće značajno menjati.


Svetske rang liste, jun 2018.

Žene

Vazdušna puška: 1. (9. mesto u maju) Mingjang Vu (Kina)... 8. (5) Andrea Arsović... 34. (nije rangirana prošlog meseca) Sanja Vukašinović...  44. (141) Milica Babić... 53. (nije rangirana prošlog meseca) Marija Malić

MK puška trostav (3 puta 40 metaka): 1. (7) Snježana Pejčić (Hrvatska)... 12. (30) Andrea Arsović...

Vazdušni pištolj: 1. (5) Ana Korakaki, 2. (9) Zorana Arunović...11. (10) Bobana Momčilović Veličković...

MK sportski pištolj: 1. (1) Ana Korakaki, 2. (9) Zorana Arunović... 86. (76) Bobana Momčilović Veličković...


Muškarci

Vazdušna puška: 1. (1) Ištvan Peni (Mađarska)... 15. (10) Milutin Stefanović... 18. (83) Milenko Sebić... 70. (89) Lazar Kovačević...

MK puška trostav: 1. (1) Ištvan Peni (Mađarska)...10. (45) Milutin Stefanović... 15. (59) Stevan Pletikosić... 25. (20) Milenko Sebić...

Vazdušni pištolj: 1. (1)  Šazar Rizvi (Indija)... 19. (13) Dimitrije Grgić , 20. (16) Damir Mikec… 37. (109) Duško Petrov…

MK pištolj brza paljba: 1. (12) Đunmin Li (Kina)… Srbija nema predstavnike u ovoj disciplini

Datum: 01.06.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...