Žetva medalja srpskih boksera na međunarodnoj sceni

Proteklog vikenda mladi bokseri Srbije borili su se na tri koloseka za medalje za međunarodnoj sceni i ostvarili su rezultate vredne svake pohvale i naklona.

Na takmičenju za mlade boksere koje održano u Mostaru učestvovalo je osam zemalja. Srbija je osvojila pet medalja (jedno srebro i četiri bronze), a našu zemlju su predstavljali: u konkurenciji do 60kg Bojan Timotijević osvojio je bronzu (jedan poraz od Italijana), 64kg Nikola Lazarević osvojio je bronzu (imao je dva meča, pobedu i poraz), 69kg Milan Vranković, srebrna medalja (tri meča, dve pobede i poraz od Rusa u finalu), 75kg Filip Džinić poraz u prvom kolu od predstavnika BiH, 75kg Nikola Đuka (poraz u prvom kolu od predstavnika Crne Gore), 81kg Slobodan Jovanović, bronza (dva meča -  pobedio je Italijana bronzanog sa EP u Italiji, poražen u polufinalu od Rusa sa 3/2 koji je bio prvi na EP), 91kg Nikola Kamaljević, bronza (jedan poraz od predstavnika BiH).

U Češkoj je održano Gran Pri takmičenje (AIBA) gde je učestvovalo 11 zemalja iz celog sveta. Srbija se sa ovog takmičenja vratila bogatija za zlatnu medalju koju je u ringu iskovao Dušan Janjić u kategoriji do 52 kilograma, dok je u kategoriji do 91kg Marko Docić osvojio srebro. Kolekciju medalja Srbije sa Gran Prija u češkom mestu Usti Nad Labem popunili su bronzama: Dejan Dašić (u kategoriji do 69kg), Trifun Dašić (75kg), Veljko Gligorić (56kg) i Nikola Stevanović (81kg), za ukupnih šest odličja Srbije.

Evropsko prvenstvo u konkurenciji školaraca (devojčice i dečaci) održano je u bugarskom gradu Albena. Učestvovalo je 26 zemalja, 314 boksera. Srbiju su bronzanim medaljama obradovali Sara Škapik (kategorija do 60 kg), Indir Vračić (do 46 kg) i Stefan Krasić (56 kg).

Boje naše zemlje na EP za školarce u Albeni ponosno su branili: 46kg Indir Vračić (BK Rokica), 48kg Vladimir Bojkovac (BK Rokica), 50kg Ognjen Mitrović (BK Vitez), 52kg Uroš Čingelić (BK Trstenik), 54kg Rastko Simić (BK Rokica), 56kg Stefan Krasić (BK Lupus), 72kg Miloš Tubić (BK Šajkaši), 60kg Sara Škapik (BK Kikinda),  38,5kg Dragana Jovanović (BK Vojvodina), predvođeni trenerima Markom Tubićem, Draganom i Nenadom Vasiljevićem.

Datum: 30.05.2018. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...