x

Besplatni fitnes treninzi na Košutnjaku

Besplatni fitnes treninzi na Košutnjaku Foto: Boot Camp Serbia

Nedostatak fizičke aktivnosti može nepovoljno uticati na Vaše zdravstveno stanje!!! Sigurno ste nebrojeno puta čuli ovu konstataciju. Pitanje je da li ste nešto preduzeli po ovom pitanju?


Činjenica je da nam je svima potrebna dodatna fizička aktivnost, odnosno da aktivnosti na poslu (bez obzira kojim se poslom bavili) ne zadovoljavaju naše potrebe. Fitnes treninzi na Košutnjaku predstavljaju idealno rešenje da zadovoljimo našu potrebu za fizičkom aktivnošću i to potpuno besplatno.


Projekat "Fitnes na otvorenom" predstavlja tromesečni besplatni trening kamp koji se održava od 1. aprila do 1. jula 2018. godine, na Košutnjaku. Nosilac projekta je fitnes udruženje Boot Camp Serbia, začetnik outdoor fitness pravca kod nas, uz podršku gradske opštine Čukarica i Fakulteta Sporta i Fizičkog Vaspitanja.


Za neupućene - Fitnes (engl.Fitness) predstavlja sposobnost obavljanja fizičke aktivnosti. Postoje različiti tipovi fitnesa (vežbanja) uključujući aerobno vežbanje, anaerobno vežbanje, vežbanje jačine, snage, agilnosti i fleksibilnosti. Cilj fitnes vežbanja je poboljšanje zdravlja, a Boot Camp fitnes program je idealan način da to postignete.


O Boot Camp Serbia
Fitnes revoluciju pod imenom Boot Camp Serbia pokrenuo je pre sedam godina beograđanin Marko Mažar, sportski novinar i fitnes instruktor, po uzoru na istoimene fitnes programe koji postoje širom sveta. Boot Camp Serbia fitnes program postoji od 2011. godine, a prepoznatljiv je po treninzima na otvorenom tokom cele godine. Boot Camp Serbia predstavlјa bazični vojni trening za rekreativce, ozbilјnije rekreativce, decu i sportiste oba pola, koji se prilagođava uzrastu i nivou fizičke spremnosti polaznika. Pored vojničke filozofije ovakvog vida treninga koji odlikuju red, rad i disciplina, Boot camp je odličan način da dostignete vrhunac telesnih mogućnosti. Za razliku od ustalјenih fitnes programa i monotonih treninga u teretani, Boot Camp treninge odlikuje raznovrsnost vežbi, pa je, shodno tome, svaki zadatak drugačiji i još veći izazov od prethodnog.

Koncept fitnesa na otvorenom podrzumeva kratke intezivne vežbe bez skupih sportskih rekvizita. Na treninzima se testira izdržljivost, vežbe se prilagođavaju svakom pojedicu i što je najvažnije učesnicima se pokazuje kako da vežbe pravilno rade sami, bilo kod kuće, u dvorištu, parku ili kancelariji.

Programi vežbi projekata "Fitnes na otvorenom" pomoći će Vam da postanete bolja verzija sebe, kako fizički tako i psihički.  Svi koji su do sada vežbali na ovim fitnes treninzima ističu da im veoma znači vežbanje u grupi, jer su na taj način dodatno motivisani da budu aktivni i urade nešto dobro za sebe.


Na često pitanje vezano za treninge na otvorenom - Gde se trenira kada pada kiša?  Marko Mažar dodaje: "Ne postoje loši vremenski uslovi za trening, postoji samo loša odeća i obuća za trening. Izađite iz zone komfora, tada tek nastaju dobre stvari".


Treninzi su otvoreni za sve zdravstveno sposobne građane, a termini su: ponedeljak, sreda, petak i nedelja od 18 časova. Okupljanje je 15 minuta ranije ispred Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja (ul. Blagoja Parovića 156).


Više informacija o projektu Fitnes na otvorenom možete dobiti putem telefona +381 63 17 911 03 i/ili Facebook strane Boot Camp Serbia kao i Instagram strane Boot Cam SerbiaDatum: 07.06.2018. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...