Svetska bronza za Vasića i Đerića

Još jedan veliki uspeh srpskog veslanja u 2013. - dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine. - U finalu s vremenom 6:37,04 Vasić i Đerić prošli kroz cilj iza posada Južnoafričke Republike i Australije.

Još jedan veliki uspeh srpskog veslanja u 2013. Nakon zlata, srebra i bronze na Evropskom prvenstvu za juniore u Minsku, te najsjajnijeg odličja na šampionatu Starog kontinetna za seniore u Sevilji, i na trećem velikom takmičenju u ovoj sezoni Srbija je došla do postolja. Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić u nedelju, 28. jula 2013, osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Austriji prošavši kroz cilj finalne trke kroz cilj kao treći s vremenom 6:37,04. Uspeh našeg čamca dodatno dobija na težini ako se zna da je veslao u šestoj, najtežoj stazi, iz koje do njihove trke nijedan čamac nije došao do odličja. Zlato je pripalo dvojcu Južnoafričke Republike Hunt, Brit (6:34,75), dok su viceprvaci postali Australijanci Mur i Hil (6:36,08).

- Iako smo očekivali možda i bolji plasman ne možemo da budemo nezadovoljni. Osvojiti svetsku medalju je veliki uspeh tim pre što je ovo Vasiću i meni prvo odličje sa nekog planetarnog šampionata. U želji da što bolje otvorimo trku napravili smo mali propust u prvih 500 metara. Stabilizovali smo čamac, uhvatili dobar ritam, ali su Južnoafrikanci već bežali pet sekundi što je bilo previše. Uprkos tome nismo se predavali. Jako smo finiširali i za dlaku ostali bez srebrnog odličja. Da smo imali samo još desetak metara sigurno bismo stigli Australijance. Bilo kako bilo srećni smo zbog bronze iako smo pokazali da vredimo i za neko sjajnije odličje - preneo je utiske Radoje Đerić.

Vasić i Đerić su solidno startovali. Posle 500 metara pored naših momaka odvojile su se posade Južne Afrike, Australije i Nemačke. U drugoj četvrtini trke naši momci su posle, pravog rata na stazi, slomili otpor odličnih Nemaca i u drugu polovinu trke su već praktično imali medalju u džepu. Bez obzira na to i dalje su veslali u jakom ritmu krenuvši u poteru za vodeća dva čamca. Na ulasku u poslednjih 500 metara zaostatak za drugim Australijancima je bio više od tri sekunde. U jakom finišu srpski dvojac je počeo ozbiljno da napada drugo mesto ali su Australijancima ipak odoleli i s manje od sekunde prednosti ušli u cilj ispred naših. Daleko iz osvajača medalja kroz cilj su prošle ostale posade. Četvrto mesto u finalu pripalo je Azerbejdžanu (6:46,35), peto Grčkoj (6:51,43), a poslednje Nemačkoj (6:51,44).

- Kao što smo i očekivali bitka za medalju se vodila između posada Južnoafirčke Republike, Australije i Srbije, koje su u Austriji pokazali da su za klasu isped ostalih. Podatak da je četvrtoplasirani čamac ostao više od devet sekundi iza je najbolji dokaz toga. Vasić i Đerić su odveslali na solidnom nivou a da su samo malo ranije krenuli u finiš sigurno je da bi medalja bila i sjajnija. Bilo kako bilo zadovoljni smo osvojenim odličjem u Otenšajmu kojom je održan kontinuitet uspeha na velikim takmičenjima - kazao je selektor srpske veslačke reprezentacije Nebojša Ilić.


Datum: 29.07.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...