x

Napad na Superligu sledeće sezone

Napad na Superligu sledeće sezone

U svojoj prvoj sezoni u saveznom rangu takmičenja, rukometaši Radničkog 1964 su prikazali sjajne partije, osvojivši visoko četvrto mesto i time čak i nadmašili očekivanja zacrtana početkom takmičenja.

Kao što je i uobičajeno, sveli smo račune sa šefom struke Kragujevčana Aleksandrom Radosavljevićem.

U debitantskoj sezoni je osvojeno četvrto mesto. Smatrate li to uspehom?

- Svakako da smatram uspehom, jer je tim iz sezone u sezonu ulazio u viši rang, tako da smo u ovom rangu takmičenja zauzeli četvrto mesto bez obzira na činjenicu što smo najmlađi tim u ligi.


Iako ste šef struke od polusezone, šta je karakterisalo igru Radničkog ove godine?

- Radnički 1964 je igrao brz i atraktivan rukomet s obzirom na mladost koju je posedovao, tako da smo po mom dolasku više radili na odbrani, segmentu igre koji mladim igračima nedostaje.


Misli su već okrenute sledećoj sezoni. Klub je zacrtao borbu za ulazak u Superligu.

- Tačno tako, klub je zacrtao ulazak u Super ligu kao prioritet i mi ćemo se potruditi da taj cilj ostvarimo. Pokazali smo u utakmicama sa ekipom koja je ušla u viši rang da posedujemo kvalitet tako da uz adekvatna pojačanja možemo realizovati zacrtano.


Poznati ste kao trener koji forsira mlađe igrače. Koliko će oni imati prostora?

- Kod mene mladi igrači uvek imaju punu podršku i rad sa njima je pravo zadovoljstvo. Sigurno je da morate biti strpljivi i pružiti im šansu da se dokažu. Siguran sam da bez rada sa mladima naš rukomet ne može napredovati, jer su klubovi ti koji stvaraju buduće reprezentativce.


Šta mogu očekivati navijači i šta će karakterisati igru Radničkog?

- Ljubitelji rukometa mogu očekivati još bolje igre i videti energiju igrača koji će ući u svaku utakmicu sa velikom željom i voljnim momentom za pobedom. Što se tiče igre ona će se sigurno unaprediti u fazi odbrane što će nam omugućiti mnogo laganih golova a samim tim naši navijači će uživati u lepom i atraktivnom rukometu - zaključio je Radosavljević.

Datum: 26.05.2018. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...