x

Sa Tašmajdana ka Finskoj

Sa Tašmajdana ka Finskoj

Tašmajdan će ponovo biti mesto susreta najboljih juniora Balkana. Ovoga vikenda mnogim junošama iz Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije to će biti možda i poslednja prilika da ostvare norme koje će ih kvalifikovati za Evropsko juniorsko prvenstvo koje se u junu održava u Finskoj.

Neće biti veliki broj učesnika, ali će biti kvalitetno takmičenje iako učestvuju samo takmičari iz četiri države, pošto je turski savez u poslednji čas otkazao učešće.

Srpski skakači biće najbrojniji ali nisu favoriti. Kad je u pitanju osvajanje titula prvaka Balkana, najviše nada polaže se u branioca titula u konkurenciji mlađih juniorki, Anju Miljević. Ona je ujedno i jedini potencijalni putnik iz Srbije na takmičenje najboljih juniora Starog kontineta.

Boje Srbije u konkurenciji starijih juniora braniće: Ivan Nikolić, Đorđe Miletić, Marija Jokić, Anđela Turudić, Katarina Ilić i Maša Petković. Kod mlađih juniora to su: Nikola Paraušić, Nemanja Mirosavljević, Anja Miljević, Magdalena Ćurčić, kao i još kadetkinje Emilija Matijević i Tara Nikolić.

Takmičenja na Tašmajdanu biće u subotu i nedelju od 9 do 13 i 16 do 20 sati. Ulaz je besplatan.

Datum: 24.05.2018. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...