x

Derik Rouz - skromna zvezda

Derik Rouz - skromna zvezda

Adidas je u Srbiju doveo jednu od najvećih NBA zvezda današnjice, plejmejkera čuvenih Čikago Bulsa, Derika Rouza. Popularni as je, u okviru svetske turneje koju adidas organizuje u slavu košarke, posetio Beograd i družio se sa mnogobrojnim ljubiteljima basketa na velikom D ROSE eventu.

Rouz groznica zavladala je među više od hiljadu fanova koji su želeli da vide svog omiljenog igrača i košarkaškog heroja u našem gradu. Iako je velika svetska zvezda, mladi košarkaš nije tražio nikakve specijalne uslove tokom boravka u Beogradu. Rouz je 7. jula doputovao u Beograd sa porodicom, suprugom Mikom, sinom Derikom mlađim, rođenim bratom i prijateljima, koji ga prate tokom čitave D Rouz turneje. Činjenica da često putuje sa svojim najbližima i da uvek koristi priliku da istakne koliko mu znači porodica, potvrđuju da Rouz uprkos planetarnom uspehu nije zaboravio odakle je potekao.

I Rouz i njegova pratnja odseli su u hotelu Hyatt, gde nisu imali nikakve specijalne zahteve kada je u pitanju usluga. Popularni košarkaš imao je samo jedan zahtev, da mu se organizuje privatan košarkaški trening.

U Rouzovu skromnost uverili su se i predstavnici medija, koji su uživali u razgovoru sa svetskom zvezdom košarke na konferenciji za medije, na kojoj je Derik, zajedno sa adidasom i proslavljenim košarkaškim asom Žarkom Paspaljem, predstavio D Rouz turneju čiji je cilj promocija košarke, slavljenje i razvoj ovog sporta širom sveta.

"Iznenadio sam se, jer nisam znao da imam toliko fanova u Srbiji. Velika je čast posetiti vašu zemlju. Jako sam uzbuđen, fenomenalno je videti sve ove ljude", rekao je Rouz novinarima.

Nakon konferencije za medije, kako bi zauvek ovekovečio dolazak u Beograd, slavni as je ispred šoping centra Ušće u stilu prave zvezde ostavio otisak stopala, kao podsetnik na druženje sa fanovima iz Srbije.

Po završetku ceremonije ostavljanja otiska, svim ljubiteljima basketa, adidas je omogućio priliku kakva se pruža jednom u životu, da se u okviru All star takmičenja, ispred šoping centra Ušće, druže i nauče košarkaške finte upravo od Derika Rouza. Velika zvezda uživala je u činjenici da ga u Srbiji voli i poštuje veliki broj fanova i sa zadovoljstvom je pozirao  fotoreporterima i stpljivo se slikao i razgovarao sa svima koji su želeli da ga upoznaju.

"Ako volite igru, žrtvujte se i posvetite igri. Vi novinari i fotoreporteri želite da budete najbolji u tome. Isto razmišljam i ja. Želim da budem najbolji na terenu. Da budem lider, da vodim svoju ekipu. Zato je Majkl Džordan bio tako veliki.", izjavio je Rouz tokom svog boravka u Srbiji.

A koliko je Derik Rouz veliki, Beogradu je pokazao svojim talentom, borbenošću, ali i odmerenim i skromnim ponašanjem kakvo i dolikuje istinskim zvezdama.

 


Datum: 17.07.2013. Autor: Bojana Tošić

PROČITAJTE JOŠ...