x

SK Segedin: Stefanović treptaj od bronze

SK Segedin: Stefanović treptaj od bronze Foto: Kajakaški savez Srbije

Najbrži srpski jednosedaši su u nedelju ujutru perfektno odradili kvalifikacije, svo četvoro takmičara je izborilo plasman u trke za odličja četvrtog, poslednjeg dana Svetskog kupa u Segedinu.

Strahinju Stefanovića su milimetri delili od pobedničkog postolja. Zvanična grafika je u prvom trenutku 22-ogodišnjeg Bačkopalančanina  promovisala u bronzanog, ali je foto finiš presudio u korist Litvanca Seje.

Bez obzira što mu je izmaklo mesto na pobedničkom postolju, Stefanović je zadovoljan.

- Ovo mi je prvo takmičenje u seniorskoj konkurenciji na međunarodnoj sceni, pa sam sa te strane zadovoljan. Žao mi je što debi nije krunisan medaljom, ali biće još prilika. Sreća mi se nije osmehnula – peneo je utiske Stefanović.

Trka je bila veoma brza, svi čamci su gotovo u sekundi prošli kroz cilj.

- Mogao sam bolje da startujem. Sve vreme sam bio u zaostatku, u drugoj polovini trke počeo da sustižem ostale čamce. Finiš je bio sjajan, ali ponavljam, sreća nije bila uz mene.

Konkurencija je u finalu jednoseda na 200 metara bila najjača u ovom trenutku.

- Šveđanin Mening je bio drugi u polufinalu, zavšio je trku deveti. To sve govori. Naš Marko, pa Francuz Bemon i Litvanac Navakauskas, sve su to izuzetni spinteri. Drago mi je što sam ravnopravan  takmičar u takvom društvu – rekao je Stefanović. – Ovo mi je podstreka za dalje. Očekuje me Evropsko prv enstvo za mlađe seniore u Auronzu, u Italiji. Cilj mi je da se tamo domognem odličja.

Milica Starović i Biljana Relić su prve startovale u finalu jednoseda na 200 metara. Odličan finiš mlade Relićeve bio je dovoljan za odlično peto mesto s obzirom da je još uvek mlađa seniorka a ovo joj je bio prvi nastup u najjačoj konkurenciji. Kroz cilj je prošla u vremenu 39.862, manje od sekunde zaostatka za pobednicom Emom Jorgensen (Norveška) – 38.918.

Starovićeva, zvanično treća jednosedašica sveta na 200 metara, dobro je počela trku. Bila je na dobrom putu ali je posustala u finišu. Trku je završila na sedmom mestu – rezultat 40.223.

Nikolina Mijušković je u utorak u Segedinu na Ženskom kupu za kanuistkinje osvojila zlatnu medalju u jednokleku na 200 metara. Kvalitet je ptvrdila i na Svetskom kupu. Izborila je mesto u finalu, a u trci najbržih kanuistkinja sveta bila osma u vremenu 47.454.

Isti plasman zauzeo je i ženski četverac na 500 metara. Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Marija Dostanić nisu uspele da ponove trku iz kvalifikacija u subotu kada su pokazale ogroman potencijal posade. U finalu su imale rezultat 1:33.861. Poslednju trku za Srbiju veslala je Kristina Bedeč. Na 5.000 metara bila je peta.

Srbija je učešće na prvom ovosezonskom Svetskom kupu u Segedinu završila sa dve medalje. Marko Tomićević i Milenko Zorić su bili prvi na 1.000, Nebojša Grujić i Marko Novaković drugi na 200 metara.

Datum: 21.05.2018. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...