Svetski kup u Segedinu - I dan

 
 

U Segedinu je počeo prvi ovosezonski Svetski kup. Održane su kvalifikacije i polufinala parakajakaša.

Vuk Radovanović (kategorija KL2) i Miroslav Đorđević (KL3) takmičenje su završili u polufinalu. Radovanović je bio četvrti u polufinalnoj grupi, vremenom 48.565. Na debiju za reprezentaciju, Đorđević je trku završio rezultatom 51.774.

U petak počinju nadmetanja u redovnom programu. Na vodi 18. maja u kvalifikacijama, izlazi 11 naših posada. Led probijaju Nebojša Grujić i Marko Novaković u dvosedu na 200 metara.

– Od dvoseda očekujem finale pa potom jedno od mesta na postolju. Ako bude tako, biću prezadovoljan jer je početak sezone i dobar uvod za sagledavanje situacije pred Evropsko prvenstvo u kajaku i kanu Beogradu – rekao je Marko Novaković.

Član trofejne posade o uslovima u Segedinu kaže:

– U sredu i četvrtak je duvao vetar ali verujem da će da stane, jer će svima da bude lepše za veslanje. U Segedinu su uvek dobri uslovi s obzirom da je domaćinima kajak nacionalni sport, pa je to i očekivano. Na ovoj stazi će sledeće godine da bude Svetsko prvenstvo koje je ujedno i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju 2020.


Olivera Moldovan sa sestrom Nikolinom vesla u dvosedu na 500 metara.

– Očekujem kvalitetne trke. Spremne smo, lepo nam ide čamac. Staza u Segedinu je jedna od najboljih na svetu. Neće biti prostora za tehničke greške i neregularnosti tako da je na nama samo da damo sve od sebe, a ja se nadam da će to da bude dovoljno za jedno od odličja – rekla je Olivera Moldovan.Program takmičenja, petak, 18. maj 2018.


 • 08.00 K-2 200, kvalifikacije – Nebojša Grujić, Marko Novaković

 • 08.37 K-1 500, kvalifikacije – Marija Dostanić

 • 09.01 K-1 500, kvalifikacije – Milica Starović

 • 10.14 K-1 1000, kvalifikacije – Dragan Hačovski

 • 10.35 K-1 1000, kvalifikacije – Marko Subotić

 • 11.21 K-2 500, kvalifikacije – Nikolina Moldovan, Olivera Moldovan

 • 11.45 C-2 500, kvalifikacije – Nikolina Mijušković, Zorana Milanović

 • 11.51 K-2 1000, kvalifikacije – Anđelo DŽombeta, Nikola Rasulić

 • 12.05 K-2 1000, kvalifikacije – Marko Tomićević, Milenko Zorić

 • 18.30 K-1 500, kvalifikacije – Simo Boltić

 • 18.48 K-1 500, kvalifikacije – Bojan Zdelar


Datum: 18.05.2018. Autor: Marko Marković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...