Slobodan Branković morao bi da bude smenjen

Posle saopštenja koje je Beogradski maraton medijima poslao 08.05.2018. godine, Slobodan Branković je sa zvaničnog sajta Atletskog saveza Srbije uklonio listu državnih rekordera na kojoj je bilo i njegovo ime za disciplinu 100m. Time je jasno potvrdio istinitost navoda koje smo u pomenutom saopštenju dali. Naravno, naši navodi su bili potvrđeni i zvaničnim statistikama Evropske atletike (EA – LINK) i Svetske asocijacije atletskih federacija (IAAF - LINK).

Naime, Slobodan Branković je 25 godina (od 1993.) svesno i namerno lagao da je najbrži Srbin, znajući – kao što su i svi u srpskoj atletici znali – da trka na 100m u kojoj je on „postigao“ 10.33 nije bila regularna. On je na taj način neosnovano preuzeo status najbržeg Srbina Mladenu Nikoliću koji je još 1984. godine trčao 10.34, a čuvao je taj svoj lažni status najbržeg i od Marka Jankovića koji je 2003. godine trčao takođe 10.34 i time izjednačio pravi rekord Srbije na 100m.

Posebna je tema koliko je i na koji način Slobodan Branković bezobzirno i potpuno neodgovorno uticao na živote i sportske karijere Mladena Nikolića i Marka Jankovića, pravih rekordera Srbije na 100m.

Izuzetno je važan i odgovor na pitanje koji se od njega i dalje očekuje - koga je i zašto proglasio svojim trenerom, iako mu on trener nikada nije bio, i time mu „poklonio“ nezasluženu nacionalnu penziju. Svi u srpskoj atletici znaju da je njegov jedini, pravi trener bio Hristo Gergov.

Slobodan Branković je sam dokazao da nije dostojan za najodgovorniju funkciju u srpskoj atletici koju trenutno obavlja. On je diskreditovao sebe kao odgovornog sportskog funkcionera i atletičara, a pogotovu kao čoveka. Dokazao je da je spreman da svojim nemoralnim činjenjem pogazi uspehe svih koji mu stoje na putu do cilja koji je isključivo za sebe zacrtao.

Za očekivati je od sportskih, atletskih i drugih nadležnih institucija u našoj zemlji, koje u svojim proklamovanim misijama, osnivačkim aktima i statutima zagovaraju principe borbe protiv svih vrsta prevara i nepravilnosti u sportu - da pokrenu inicijativu kako bi Slobodan Branković bio smenjen sa funkcije direktora Atletskog saveza Srbije i zamenjen odgovornim i poštenim čovekom kakvog naša atletika sigurno ima.

Ovakva odluka bi bila sistemski važna radi zaštite integriteta sporta u Srbiji i mladih generacija koje u pravim šampionima vide svoje uzore, a u fer takmičenju svoju budućnost.

Datum: 15.05.2018.
Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Vladana Obrenić i Vuk Boškov osvoji...
+ Četiri šampionske titule za Mariju...
+ Vladana Obrenić igračica dana
+ Fort Bening - novi korak napred srpsk...
+ Odlična uvertira za Svetski kup

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...