SP za paraolimpijce: Srpski tim pištoljem na petoj poziciji

Svetsko prvenstvo u streljaštvu za paraolimpijce u Čeongžuu (Južna Koreja) nastavljeno je takmičenjem vazdušnim pištoljem u muškoj konkurenciji u kategoriji SH1.


Srbija je u ekipnom plasmanu zauzela peto mesto sa 1.667 krugova. Naši strelci su bili 11 krugova daleko od bronzane medalje, koju je osvojila Ukrajina. Ubedljivo je trijumfovala Kina, koja je postigla svetski rekord (1.732), a srebro je pripalo Južnoj Koreji (1.679).


U pojedinčnoj konkurenciji Živko Papaz je zauzeo 15. mesto sa 559 krugova,  Sredo Radović se plasirao na 19. poziciju (556), a Rastko Jokić na 26. mesto (552 kruga).


Najprecizniji u kvalifikacijama bio je Kinez Čao Jang (579), koji je kasnije u finalu stigao do zlata. Startovalo je 47 strelaca.


Datum: 06.05.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...