Kruševljanima 5 od 6 medalja u Pančevu

Članovi Badminton kluba Zmajevi iz Kruševca obeležili su A turnir u Pančevu koji je u subotu, 5. maja 2018, organizovao Badminton kluba Dinamo, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sportskog saveza Pančeva, Grada Pančeva i Badminton savez Srbije, a uz svesrdnu podršku prijatelja BASS, kompanija “Tin Šped”, “Yonex”, “Koka Plus”, “Ledeni Kvas” i “Integraltechnic”. Kruševljani su osvojili pet od šest A odličja koja su podeljena u sali Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”. U muškom singlu trijumfovao je Luka Milić koji je u kruševačkom finalu savladao Sergeja Lukića. Bronza u ovoj konkurenciji pripala je Andriji Doderu iz BK Beograd koji je u meču za taj plasman bio bolji od Nenada Miloševića iz BK Novi Sad. U, takođe kruševačkom, finalu ženskog singla iskusnija Marija Sudimac pobedila je Saru Lončar. U okršaju za treće mesto članica Zmajeva Nina Bogdanović savladala je svoju klupsku drugaricu Martu Bogdanović.


Pančevo je, pored A turnira, istog dana ugostio i najbolje “b-listaše” i “c-listaše”, koji su vojevali bitke u parskim konkurencijama. Braći Savi i Đorđu Stepanoviću iz BK Beograd pripalo je najsjanije odličje u muškom dublu B turnira – Pančevo 2018, na kojem su u ženskom dublu trijumfovale Polina Lindina i Jovana Vučetić iz BK Novi Sad. Vučetićeva je na ovom turniru prigrabila i zlato u mešovitom dublu u kojem je nastupila u tandemu sa Stefanom Mijatovićem iz BK Pančevo. Otac i sin, Igor i Vanja Kovač iz BK Banat (Zrenjanin), bili su bez premca u muškom dublu C turnira – Pančevo 2018, u ženskim dublovima trofej su osvojile Maša Aleksić i Miona Filipović iz BK Pančevo, dok su u mešovitim dublovima na vrh postolja stigli Vuk Vujadinović i Katarina Pomorišac iz BK Banat. Zanimljivo je da su se na postoljima B i C turnira, pored pomenutih Save i Đorđa Stepanovića i Igora i Vanje Bogdanovića, našla još dva porodična tandema. Tako su muž i žena Igor i Marija Kovač (osvojila i srebro u ženskom dublu u paru sa Katarinom Pomorišac) iz BK Banat osvojili srebro u mešovitom dublu, dok je u istoj konkurenciji bronza pripala bratu i sestri Vukašinu i Mariji Hinić iz BK Beograd.


“Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast što smo, kao klub, bili organizatori jednog ovakvog nacionalnog turnira. Pored B i C tačmičara, ove godine u Pančevu smo ugostili i najbolje takmičare Srbije u konkurencijama žena i muškaraca A pojedinačno, a Pančevci su uživali u njihovim bravurama na terenu i u izuzetno zanimljivim mečevima. Želeli bismo da se zahvalimo Badminton savezu Srbije za izuzetnu podršku pri organizaciji turnira. Takođe, hvala Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj", Sportskom savezu Pančeva i prijateljima iz Grada Pančeva, bez kojih organizacija ovog turnira ne bi bila moguća. Nije bilo lako organizovati ovakav turnir, članovi našeg kluba su se potrudili da pripreme halu i organizuju sve kako bismo se pokazali kao dobri organizatori i domaćini. Nadamo se da su takmičari i publika zadovoljni i nadamo se da ćemo naredne godine zajedničkim snagama organizovati još bolji turnir”, kazao je prvi čovek BK Dinamo Goran Jelesijević.


Inače, na turnirima u Pančevu učestvovalo je 60 takmičara i takmičarki iz devet klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Dinamo (Pančevo), BK Fanatik (Vršac), BK Helianthus (Novi Sad), BK Novi Sad, BK Pančevo, Petrovački sportski klub i BK Zmajevi (Kruševac).


Medalje su osvojili – A turnirMuškarci pojedinačno: Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Sergej Lukić (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Andrija Doder (BK Beograd); Žene pojedinačno: 1. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Sara Lončar (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Nina Bogdanović (BK Zmajevi, Kruševac); B TurnirMuški parovi: 1. Sava Stepanović / Đorđe Stepanović (BK Beograd), 2. Ognjen Krašna / Dejan Milošević (BK Dinamo, Pančevo), 3. Stanislav Dimitrijević (BK Fanatik, Vršac) / Goran Jelesijević (BK Dinamo, Pančevo); Ženski parovi: 1. Polina Lindina / Jovana Vučetić (BK Novi Sad), 2. Marta Bogdanović (BK Zmajevi, Kruševac) / Kristina Jovin (BK Novi Sad), 3. Mara Batar (BK Beograd) / Marija Samardžija (BK Dinamo, Pančevo); Mešoviti parovi: 1. Stefan Mijatović (BK Pančevo) / Jovana Vučetić (BK Novi Sad), 2. Đorđe Stepanović / Đurđija Purić (BK Beograd), 3. Dejan Milošević (BK Dinamo, Pančevo) / Polina Lindina (BK Novi Sad); C turnirMuški parovi: 1. Igor Kovač / Vanja Kovač (BK Banat, Zrenjanin), 2. Bane Vodeničar / Vuk Vujadinović (BK Banat, Zrenjanin), 3. Goran Lazarević / Marko Vasić (Petrovački sportski klub); Ženski parovi: 1. Maša Aleksić / Miona Filipović (BK Pančevo), 2. Milica Kovač / Katarina Pomorišac (BK Banat, Zrenjanin), 3. Jasmina Milošević / Maja Serdar (BK Dinamo, Pančevo); Mešoviti parovi: 1. Vuk Vujadinović / Katarina Pomorišac (BK Banat, Zrenjanin), 2. Igor Kovač / Milica Kovač (BK Banat, Zrenjanin), 3. Vukašin Hinić / Marija Hinić (BK Beograd), Sava Stepanović / Hristina Krstić (BK Beograd).Datum: 06.05.2018.
Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Predrag Kovačić pobednik turnira UO...
+ Angeli Zolnai i Kličariću pehari KS...
+ Radnički do bodova u triler završnici
+ Predloženo ukidanje majstorica
+ Dve pobede omladinskih selekcija u re...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...