x

Predloženo ukidanje majstorica

Predloženo ukidanje majstorica

Članovi Upravnog odbora Kuglaškog saveza Srbije na sednici u Banji Junaković u toku prijteljskog meča kadetskih i omladinskih reprezentacija Srbije, prihvatili su predlog da Takmičarska komisija KSS razmotri mogućnost ukidanja „majstorica“ u ligama.

- Ove godine se pokazalo da su „majstorice“  skupe i da klubovi ne mogu da obezbede novac i zbog toga sam predložio, a doći će isti predlog i iz KS Vojvodine, da se one ukinu – rekao je član UO KSS Mladen Praštalo koji je i pokrenuo pitanje održavanja.- Postoje brojni dodatni kriterijumi, ukoliko klubovi imaju isti broj bodova i skor u međusobnim utakmicama, da se odredi redosled: bolji odnos u igračkim poenima, zatim u set poenima, ukupno čunjeva... Smatram de ne moramo da praznimo kase klubovima...

Razmatran je i predlog Takmičarske komisije KSS kalendara i propozicija za  sezonu 2018-2019. Prvo kolo superligapške trke planirano je za 15. i 16. septembar...

- Očekujemo veću i konkretniju saradnju klubova i organizacija u raspravi  o ovim veoma važnim dokumentima kako bi TK KSS napravila konačan predlog da ga usvojimo – rekao je predsednik KSS Uroš Dragojlović.- Ne sme teret da padne samo na članove Takmičarske komisije i od ostalih članova naše kuglaške organizacije tražim da se uključe i dostave pismene predloge i primedbe.

Takmičarski brojevi u superligaškom društvu su – kuglašice:1. Vojvodina (Novi Sad), 2. Kristal (Zrenjanin), 3. Srem (Ruma), 4. Radnički (Novi Sad), 5. Eđšeg (Bačka Topola), 6. Banat (Zrenjanin), 7. Apatin, 8. Singidunum (Beograd), 9. Alimenta (Novi Sad) i 10. EDB (Beograd), novi superligaši su EDB i Eđšeg, kuglaši: 1. Beograd, 2. Apatin, 3. C. zvezda, 4. Metalac (Gornji Milanovac), 5. Kragujevac, 6. Jedinstvo (Novi Bečej), 7. Radnički (Novi Sad), 8. Partizan, 9. Car Lazar (Kruševac), 10. Spartak 024 (Subotica), novi superligaši su Car Lazar i Apatin.

U Klužu u Rumuniji od 13. do 15. maja odigraće se pojedinačni kadetski Svetski kup, od 15. do 20. maja ekipno i pojedinačno juniorsko Prvenstvo sveta i od 20. do 26. maja  seniorski pojedinačni Šampionat sveta. Na sednici UO KSS usvojen je plan i program puta, određeni članovi stručnih štabova i delegacije. Selektori će, po završetku priprema, odrediti i reprezentacije.

- I ove godine suočeni smo sa finansijskim poteškoćama, jer redovne „tranše“ Ministarstva omladine i sporta sa kojim, inače, imamo izuzetnu saradnju i zahvaljujemo na ogromnoj pomoći, nisu dovoljne da zatvorimo finansijsku konstrukciju za SP – obavestio je Uroš Dragojlović predsednik KSS.-  Imamo obećanje da će one biti nešto veće, a manjak ćemo pokušati da rešimo kratkoročnom pozajmicom. Ne sme da se dozvoli da ne učestvujemo, kazne su rigorozne, ne samo novčane već možemo da izgubimo rejting i na narednom SP da krenemo od kvalifikacija. Očekujemo podršku od EPS zahvaljujući potrpredsedniku KSS Zoran Stanojeviću „Šumaru“, kao i od velike mecene srpskog kuglanja, direktora reprezentacije Milana Jovanovića „Cvike“  i firme Pak promet.

Sednici su prisustvovali svi članovi UO: Uroš Dragojlović (predsednik), Zoran Stanojević (potpredsednik), Radovan Simović, Mladen Praštalo, Bosiljka Božić, Predrag Kovačić i Đorđe Jovanić, direktor reprezentacije Milan Jovanović, predsednik TK KSS Miloš Mitrović, predsednik Kuglaškog saveza Vojvodine Radovan Šunjka i predsednik novosadskog ženskog kluba Alimenta Marija Krstić.

Datum: 06.05.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...