Bokserski spektakl u hali Pinki u završnoj fazi

Bokserski spektakl "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" ušao je u samu završnicu. U bastionu borilačkih sportova u našoj zemlji, hali Pinki u Zemunu ljubitelji plementog sporta imali su priliku da u protekla tri dana uživaju u atraktivnim i sjajnim borbama koje su demonstrirali bokseri i dame, njih 180 iz 20 zemalja sveta.


Najbolji takmičari ovaj put došli su iz Rusije i Brazila, oni su zabeležili najviše pobeda uoči samih finala koja tek predstoje, a zakazana su za subotu 28. april 2018. sa početkom u 19 časova, kada ćemo znati kome ide naslov šampiona.


U ringu Pinkija predstavili su se bokseri Brazila, Indije, Škotske, Alžira, Moldavije, Makedonije, Poljske, Češke, Slovačke, Nemačke, Francuske, Belgije, Grčke, Izraela, Koreje... Kroz kvalfikacione mečeve u prelepom ambijentu hale Pinki, prodefilovao je veliki broj ljubitelja boksa, a za samo finale koje će biti u direktnom TV prenosu na TV Sportklub vlada ogromno interesovanje, što je dokaz da ovaj sport i dalje živi, da i dalje ima ogroman broj poklonika i da je u fazi novog procvata.


Spektakl se očekuje u finalnoj večeri, kada maksimalno pripremljeni i motivisani takmičari zadaju poslednji udarac rivalima. Ni u toku kvalifikacionih borbi nije bilo štednje. U tri dana sjajnih borbi, udarci su prštali na sve strane, a
domaćinu, Srbiji, najbolje rezultate i borbe doneli su Sandro Poletan i Petar Stošić.


Pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a, 56. "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik“ iznedriće u subotu veče nove šampione, koji će se upisati u istoriju ovog međunarodnog turnira sa velikom tradicijom i poštovanjem, koji je jedan od najstarijih i najcenjenijih u Evropi.


Finalisti najavljuju vrhunske borbe i pozivaju sve ljubitelje plemenite veštine da dođu u halu Pinki i uživaju u prazniku boksa, u borbama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ulaz je slobodan za sve posetioce.


Turnir je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir.


Veliko interesovanje za boks BSS koristi i za promociju olimpijske škole boksa, tako da nakon svake manifestacije boks postaje masovniji, dok klubovi dobijaju dodatnu podršku za nesmetano funkcionisanje.


Datum: 27.04.2018. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...