x

Mile Đapić ostaje predsednik SS Beograda

Mile Đapić ostaje predsednik SS Beograda

Skupština Streljačkog saveza Beograda je na redovnoj izbornoj sednici za predsednika Saveza ponovo izabrala Mileta Đapića, dosadašnjeg prvog čoveka SSB.


Đapića, koga su predložili Crvena zvezda, Kolubara i Palilula, je podržalo 23 od 30 prisutnih delegata (Skupština broji 33 člana). Uz Đapića, za mesto predsednika konkurisao je i Ivan Bakić, kandidat Vidikovca, koji je dobio sedam glasova.


Mile Đapić, dugogodišnji strelac, sportski radnik i vlasnik preduzeća „Sled“,  funkciju predsednika SSB obavlja od izbora na vanrednoj Skupštini 2011. godine.


Kao prioritetne dugoročne  planove za predstojeći četvorogodišnji mandat, Đapić ističe streljačke objekte. Privode se kraju pravni poslovi oko upisivanja Streljačkog saveza Beograda u katastar kao korisnika Strelišta Mirijevo.


- Komplikovano pitanje vlasništva strelišta je bilo otvoreno godinama, ali u poslednjih nekoliko meseci je završeno dosta poslova, pa se sada skoro ceo objekat vodi na Streljački savez Beograda, što nam otvara mogućnost da kao korisnici tražimo svoja prava. Nastavljamo saradnju sa Sekretarijatom za sport i omladinu i Sekretarijatom za investicije Beograda u realizaciji ideje izgradnje multisportske dvorane, u kojoj i streljaštvo treba da dobije svoj prostor.


Kad je o kratkoročnim planovima reč, Đapić najavljuje organizovanje obilaska fabrike proizvođača oružja „Valter“ u Nemačkoj za desetak najuspešnijih mladih strelaca u gradskim takmičenjima. Već nekoliko godina SSB sarađuje sa „Valterom. Nemački proizvođač će u ovoj godini Savezu podariti deset puščanih cevi koje će biti podeljene klubovima.

Za članove Upravnog odbora, uz Đapića, izabrani su: Mitja Grgić (trener Akademca i međunarodni sudija), Ivan Manojlović (trener Policajca i član stručnog štaba reprezentacije), Dragana Todorović (aktivni strelac Novog Beograda – Ušće, višegodišnji reprezentativac), Jelena Banović (nekadašnji dugogodišnji reprezentativac i članica Partizana), Željko Nešković (član Palilule, streljački radnik, dugogodišnji sudija) i  Srđan Jovanović (takmičar i streljački radnik, član Olimpika 011).


U Nadzorni odbor ušli su Stana Simić (Crvena zvezda), Mirko Petrović (Kolubara, Lazarevac), Petar Nikolić (Akademac).


Datum: 27.04.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...