Mikec i Grgić ostali pred vratima finala na SK u Čangvonu

Foto: ISSF

Srpski strelci Damir Mikec i Dimitrije Grgić ostali su pred
vratima finala vazdušnim pištoljem trećeg dana drugog Svetskog kupa ove sezone u Čangvonu (Južna Koreja).


Damir Mikec je zauzeo 13, a Dimitrije Grgić 14. poziciju. Startovalo je 88 takmičara. Naši reprezentativci su takmičenje završili sa po 580 krugova, a u finale se ulazilo sa 581. Borba za plasman među osam najboljih bila je izuzetno izjednačena. Petorica takmičara plasiranih od sedmog do 11. mesta pogodili su po 581 krug, a kao osmi u finale je ušao Ukrajinac Viktor Bankin, jer je „ubio“ 24 unutrašnja centra. S obzirom na rasplet, Mikecu iGrgiću su bila potrebna još po dva kruga za finale, jer su imali po 20 centara. Pošto su i po ovom kriterijumu bili izjednačeni, konačan plasman naših strelaca je određen na osnovu poslednje serije. Mikec je zauzeo poziciju više od Grgića, jer je „upisao“ 99 krugova u šestoj seriji, dva više od dugogodišnjeg kolege iz nacionalnog tima.


U kvalifikacijama je sa 586 krugova odskočio iskusni Bugarin Samuil Donkov, koji je u finalu bio treći i tako u 36. godini došao do prve medalje na velikim međunarodnim takmičenjima.


Zlato je osvojio aktuelni evropski vicešampion Artem Černousov (Rusija), sa samo 0,2 kruga boljim ostvarenjem od drugoplasiranog Indijca Šahzara Rizvija.


Poput Mikeca i Grgića, bez finala u izjednačenoj trci su ostali najbolji strelac sveta u izboru ISSF (Svetska streljačka federacija) u 2017. godini Japanac Tomojuki Macuda (17. mesto – 579 krugova), evropski prvak Jusuf Dikec (Turska), koji je sa 581 krugom bio deveti.


Sutra je na programu takmičenje vazdušnim pištoljem, u kome učestvuju Zorana Arunović, šestoplasirana u nadmetanju MK pištoljem u ponedeljak, i Bobana Veličković, dok će Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić i Milenko Sebić malokalibarskom puškom gađati u eliminacijama trostava (3 puta 40 metaka).


Svetski kup u Čangvonu, treći takmičarski danVazdušni pištolj, muškarci: 1. Artem Černousov (Rusija) 240,0, 2. Šahzar Rizvi (Indija) 239,8, 3. Samuil Donkov (Bugarska) 217,1...


Kvalifikacije: 1. Donkov 586, 2. Černousov 584, 3. Kouk Tran (Vijetnam) 584... 13. Damir Mikec 580 (20 unutrašnjih centara, poslednja serija 99), 14. Dimitrije Grgić 580 (20 centara, poslednja serija 97)... Ukupno 88 strelaca. Za finale 581 (24 centra).


Datum: 24.04.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...