x

Simonović poveo kolo na turniru Bačka open

Simonović poveo kolo na turniru Bačka open

Vicešampion Srbije u kombinaciji ove godine Slobodan Simonović, kuglaš zrenjaninskog Banata, zauzeo je prvo mesto u kvalfikacijama prvog turnira „Bačka open“ na kuglani Spens u Novom Sadu sa 617 čunjeva i plasirao u veliko finale 28. aprila sa još devet kuglaša i četiri najbolje kuglašice, kao i dva igrača i dve igračice po pozivu organizatora kluba Bačka.

Simonović je odigrao sjajno (na 60 hitaca „prolaz“ 311)  i pretekao najboljeg posle prva dva takmičarska dana Sašu Juhasa iz subotičkog Spartaka 024 (603).  U finale su se još plasirali: 3. Goran Cimeša (Partizan) 598, 4. Igor Kovačić (Nojmarkt) 589, 5. Goran Vekić (Dunav, Bačka Palanka) 588, 7. Mihajlo Varenica (Vrbas Dana) 5790, 8. Borislav Bajić (Partizan) 568, 9. Vojislav Kovačević (Vojvodina) 566 i 10. Stevan Živković (Radnički, Novi Sad) 563. Rezerve su  Slavko Prijić (Borac, Banja Luka) 563 i Petar Miščević (Dunav) 561.U druga dva dana kvalifikacija samo su još dvojica kuglaša uspela da prođu među deset finalista – Kovačević i Varenica.

Po pozivu organizatora,  igraće reprezentativci Radovan Vlajkov (Nojmarkt) i Goran Ostojić (Beograd).

Kod kuglašica, poredak prve tri posle prve runde kvalifikacija ostao je isti: Olgica Stojkov iz novosadskog Radničkog bila je prva 553, ispred Jelene Jokić 539 i Jelene Tadić (obe Bčaka) 537, dok je četvrto mesto u neizvesnoj završnici poslednjeg dana kvalifikacija pripalo kuglašici Srema iz Rume Ani Marton sa 528 čunjeva. I Ljiljana Babić iz Vrbas Dane imala je 528 čunjeva, ali slabije „čišćenje“ (175:173). Rezereve su Babić i Anica Radaković (Srem) 524.

Pozivnicu organizatora dobile su, ove godine šampionka u kombinaciji Maja Đukić (Kristal) i pojedinana šampionka i vicešampionka u kombinaciji  Jasamina Anđelković (Alimenta, Novi Sad).

Organizatori iz kluba Bačka ističu da je odziv bio odličan, ukupno je bilo 174 izlazaka na staze, 143 u muškoj i 31 u ženskoj konkurenciji. „Bacali“ su takmičari i takmičarke iz Hrvatske, Republike Srpske i Srbije. Velike zasluge u organizaciji ima vredna, mlada i predana grupa kuglašica i kuglaša okupljenih oko kluba Bačka koja je podarila Novom Sadu sjajan turnir posle 17 godina pauze...

Veliko finale sa 18 učesnika odigraće se 28. aprila od 16 časova i domaćini iz kluba Bačka pozvaju sve ljubitelje kuglanja da dađu u Spens i bodre učesnike. Igraće se na tri staze, od druge do sedme, u tri „bloka“ po šest učesnika.

Datum: 24.04.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...