x

Izjave ženske rukometne reprezentacije Srbije posle MI u Turskoj

Izjave ženske rukometne reprezentacije Srbije posle MI u Turskoj

Ženska rukometna reprezentacija Srbija vratila se sa Mediteranskih igara u Turskoj, na kojima je osvojila zlatnu medalju, jedinu kolektivnu za nasu zemlju na MI, pobedivši selekciju Slovenije rezultatom 25:19. Porodice rukometašica i verni fanovi rukometa, sačekali su reprezentativke kako bi im prvi čestitali na osvojenom zlatu.

Izjave:
Saša Bošković, selektor ženske rukometne reprezentacije

    Presrećni smo, osvojili smo medalju prvu za srpsku žensku reprezentaciju. Mislim da su devojke pokazale veoma veliki karakter i kako treba da se bori za svoju zemlju. Četrdeset dana smo naporno radili, od prvog dana smo znali za šta se spremamo, mislim da sve što smo pokazali tamo u Mersinu bilo je na vrhunskom nivou. Prosto smo svakog protivnika oduvali sa terena. Ni jednog trenutka nije dolazila ne samo pobeda u pitanje, nego i rezultat. Turnir je bio dobar, bilo je dosta kvalitetnih ekipa, a mi smo uspeli da pokazemo da Srbija ima budućnost u rukometu.

Dragana Cvijić, reprezentativka Srbije

    Otišli smo tamo, ispunili smo cilj, doneli smo rukometu jednu zlatnu medalju. Presrećni smo zbog toga. Jedan dobar turnir pred Svetsko prvenstvo koje nas čeka u decembru u Srbiji.

Sanja Rajović, reprezentativka Srbije

    Imali smo stvarno naporna četiri dana, četiri utakmice. Pohvalila bih sve devojke, ja sam jedna od najstarijih, u stvari bila sam tamo najstarija, a odigrale smo utakmice kao da  već dugo igramo zajedno. Devojke su stvarno fenomenalne, bila sam iznenađena kako su se neke devojke sa kojima sam igrala prvi put pokazale, zaista svaka čast. Nadam se da će medalja da sija isto u decembru na Svetskom prvenstvu u Srbiji.

Jovana Bartošić, rukometna reprezentativka

    Ovo mi je prva medalja za reprezentaciju, pa zlatna. Mislim da je ovo neko najveće i najlepše iskustvo za početak. Opet nama preostaje to Svetsko prvenstvo što se igra kod nas. Ovo je jedan uvod i motivacija za ono što nas čeka. Naravno ovo je sve mlada ekipa i budućnost našeg rukometa.
Datum: 04.07.2013. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...