x

Juniorke otvaraju meč sa Rumunijom u Trgu Murešu

Juniorke otvaraju  meč sa Rumunijom u Trgu Murešu

Posle 12-to časovnog putovanja udobnim autobusom Niš ekspresa, kuglaške reprezentacije Srbije doputovale su u Trgu Mureš na prijateljski meč sa selekcijama Rumunije.

Na tehničkom sastanku po dolasku, potvrđeno je da meč otvaraju juniorke i selektor Julijana Vukadinović odlučila se da u prvom „bloku“ (igra se na šest staza) igraju  Angela Zolnai, Vesna Boškov i Teodora Relota, u drugom Sara Žurovski, Olivera Čikoš i Hermina Lukač i u trećem igraće dve rezerve Milena Jurišić i Gordana Rogić, kao i kadetkinja Vladana Obrenić.

Na staze će, potom juniori i selektor Vojko Pavlović odlučio se da  prva tri igrača budu Norbert Ernješi, Čaba Zavarko i David Lainčšak, druga tri Adrian Lončarević, Alen Kujundžić i Bojan Kličarić, a u trećem „bloku“ igraće rezerve Milorad Vojnović i  Želislav Jakab i kadet Vuk Boškov.

Seniorke će igrati posle juniora, a selektor Dragan Fatović je odredio ovih šest takmičarki - prvi „blok“ Zorica Barać, Nataša Lemić (devojačko Savić) i Jasmina Anđelković, drugi „blok“: Marija Kresović, Marijana Oros i Dijana Kormanjoš.

Poslednji će na staze izaći seniori. Pavlović je i selektor seniora i  odlučio se za ovaj raspored- prvi „blok“: Uroš Jagličić, Aleksandar Milinković i Saša Juhas, drugi „blok“ Radovan Vlajkov, Milan Jovetić i Miloš Simijonović.

Drugog dana, u nedelju 22. aprila,   igraće se sa po šest juniora, juniorki, seniora i seniorki, stim da  su domaćini zbog obaveza seniorske muške reptezentacije zamolili da oni igraju pre seniorki.

- Za  nas je ovo veoma važan susret, jer nastavljmo izuzetnu tradiciju koja datira  od 1993.  – rekla je Maria Popesku predsednik Kuglaškog saveza Rumunije.- Takođe, ove godine organizujemo u maju u Klužu šampionate sveta i za sve naše reprezentacije prijateljski susret sa selekcijama Srbije, koje su u svetskom vrhu biće prilika stručni timovi vide u kakvoj su formi njihovi izabranici pred završne pripreme.

Uroš Dragojlović, predsednik KSS se zahvalio na gostoprimstvu i poželeo domaćinima uspeh na  majskom kuglaškom festivalu, čiji će domaćin biti Kluž:

- Prihvatili smo, zbog izuzetnih prijateljskih i čvrstih veza naše dve federacije, da dođemo i sa seniorskim selekcijama iako nije uobičajeno da se  one okupljaju u godini kada se održava pojedinačni Šampionat sveta. Vidim da  rumunski savez imi i novog generalnog sekretara i želim mu mnogo uspeha u radu i upešnu organizaciju takmičenja koja će u maju okupiti svetsku kuglašku elitu.

U delegaciji KSS, uz Dragojlovića, bili su Vojko Pavlović selektor seniora i juniora,  Dragan Fatović selektor seniorki, Julijana Vukadinović selektor juniorki, Ljubomir Štetin selektor kadeta i prevodilac Marija Sekulić.

Uz predsednicu  Mariju Popesku i novog generalnog sekretara  Viktora Stacojiua,  u stručnom timu domaćina su  Remus Antimeresku savezni trener i selektor juniora,  Marsel Dobrica (selektor seniora), Ištav Oroš (selektor seniorki) i  Jožef Sereš (selektor  juniorki). Sudija će biti internacionalni arbitar iz Rumunije Dumitru Bese.

U Klužu u Rumuniji će se od 9. do 13. maja 2018. odigrati pojedinačni kadetski Svetski kup, od 14. do 19. maja ekipno i pojedinačno juniorsko Prvenstvo sveta i od 20. do 26. maja  seniorski pojedinačni Šampionat sveta.  Do polaska u Kluž, Srbija će odgrati još dve prijateljske utakmice (juniori i kadeti), obe u Banji Junaković sa Slovenijom (27-29. april) i Mađarskom (4-6. maj).

Datum: 21.04.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...