Juniorke otvaraju meč sa Rumunijom u Trgu Murešu

Posle 12-to časovnog putovanja udobnim autobusom Niš ekspresa, kuglaške reprezentacije Srbije doputovale su u Trgu Mureš na prijateljski meč sa selekcijama Rumunije.

Na tehničkom sastanku po dolasku, potvrđeno je da meč otvaraju juniorke i selektor Julijana Vukadinović odlučila se da u prvom „bloku“ (igra se na šest staza) igraju  Angela Zolnai, Vesna Boškov i Teodora Relota, u drugom Sara Žurovski, Olivera Čikoš i Hermina Lukač i u trećem igraće dve rezerve Milena Jurišić i Gordana Rogić, kao i kadetkinja Vladana Obrenić.

Na staze će, potom juniori i selektor Vojko Pavlović odlučio se da  prva tri igrača budu Norbert Ernješi, Čaba Zavarko i David Lainčšak, druga tri Adrian Lončarević, Alen Kujundžić i Bojan Kličarić, a u trećem „bloku“ igraće rezerve Milorad Vojnović i  Želislav Jakab i kadet Vuk Boškov.

Seniorke će igrati posle juniora, a selektor Dragan Fatović je odredio ovih šest takmičarki - prvi „blok“ Zorica Barać, Nataša Lemić (devojačko Savić) i Jasmina Anđelković, drugi „blok“: Marija Kresović, Marijana Oros i Dijana Kormanjoš.

Poslednji će na staze izaći seniori. Pavlović je i selektor seniora i  odlučio se za ovaj raspored- prvi „blok“: Uroš Jagličić, Aleksandar Milinković i Saša Juhas, drugi „blok“ Radovan Vlajkov, Milan Jovetić i Miloš Simijonović.

Drugog dana, u nedelju 22. aprila,   igraće se sa po šest juniora, juniorki, seniora i seniorki, stim da  su domaćini zbog obaveza seniorske muške reptezentacije zamolili da oni igraju pre seniorki.

- Za  nas je ovo veoma važan susret, jer nastavljmo izuzetnu tradiciju koja datira  od 1993.  – rekla je Maria Popesku predsednik Kuglaškog saveza Rumunije.- Takođe, ove godine organizujemo u maju u Klužu šampionate sveta i za sve naše reprezentacije prijateljski susret sa selekcijama Srbije, koje su u svetskom vrhu biće prilika stručni timovi vide u kakvoj su formi njihovi izabranici pred završne pripreme.

Uroš Dragojlović, predsednik KSS se zahvalio na gostoprimstvu i poželeo domaćinima uspeh na  majskom kuglaškom festivalu, čiji će domaćin biti Kluž:

- Prihvatili smo, zbog izuzetnih prijateljskih i čvrstih veza naše dve federacije, da dođemo i sa seniorskim selekcijama iako nije uobičajeno da se  one okupljaju u godini kada se održava pojedinačni Šampionat sveta. Vidim da  rumunski savez imi i novog generalnog sekretara i želim mu mnogo uspeha u radu i upešnu organizaciju takmičenja koja će u maju okupiti svetsku kuglašku elitu.

U delegaciji KSS, uz Dragojlovića, bili su Vojko Pavlović selektor seniora i juniora,  Dragan Fatović selektor seniorki, Julijana Vukadinović selektor juniorki, Ljubomir Štetin selektor kadeta i prevodilac Marija Sekulić.

Uz predsednicu  Mariju Popesku i novog generalnog sekretara  Viktora Stacojiua,  u stručnom timu domaćina su  Remus Antimeresku savezni trener i selektor juniora,  Marsel Dobrica (selektor seniora), Ištav Oroš (selektor seniorki) i  Jožef Sereš (selektor  juniorki). Sudija će biti internacionalni arbitar iz Rumunije Dumitru Bese.

U Klužu u Rumuniji će se od 9. do 13. maja 2018. odigrati pojedinačni kadetski Svetski kup, od 14. do 19. maja ekipno i pojedinačno juniorsko Prvenstvo sveta i od 20. do 26. maja  seniorski pojedinačni Šampionat sveta.  Do polaska u Kluž, Srbija će odgrati još dve prijateljske utakmice (juniori i kadeti), obe u Banji Junaković sa Slovenijom (27-29. april) i Mađarskom (4-6. maj).

Datum: 21.04.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...