x

Devojke od milion dolara na boks Memorijalu Branko Pešić

Devojke od milion dolara na boks Memorijalu Branko Pešić

Beogradski pobednik“, međunarodni turnir tradicije duge preko pola veka, ove godine održava se 56. put i od ove godine nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji - Branku Pešiću. O tome da je reč o izuetno cenjenom takmičenju širom meridijana govori i činjenica da je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj Federaciji i da je u poslednjih deset godina proglašavan za najbolje organizovan turnir od strane Svetske (AIBA) i Evropske  (EUBC) bokserske Federacije. 

Učešće na „Beogradskom pobedniku 2018“ najavilo preko 80 boksera iz 16 zemalja, a među njima i veliki broj dama. Sve je veći broj devojaka koje treniraju i koje se takmiče u olimpijskom boksu, atraktivnost njihovih borbi je sve veća i pravi praznik za sve ljubitelje ovog plemenitog sporta.

Sa posebnom pažnjom i nestrepljenjem čeka se meč 26 – godišnje šampionke Srbije u bantam kategoriji Nine Radovanović koja na svetskoj rang listi zauzima 17. mesto, vlasnice četiri šampionska pojasa.

„Beogradski pobednik je turnir sa dugom tradicijom i spada u naše značajnije međunarodne turnire. Treba iskoristiti momenat sada kada je olimpijski boks izjednačen sa profi boksom, tako da sam ja kao profesionalni bokser  dobila šansu da ponovo nastupam pod zastavom Srbije i ostvarim rezultate koji nam trebaju kako bismo vratili boks na stare staze slave. Istakla bi da je olimpijski boks nezasluženo dugo nazivan ,,amaterski" što je apsolutno neadekvatno s obzirom da se za njega isto žrtvujete kao i za profesionalni boks, osim u smislu broja borbi koje možete imati u toku jedne godine“ – kaže srpska šampionka Nina Radovanović.

Ninu već u maju očekuje i Evropsko prvenstvo na profi sceni i veoma je srećna što će pre toga izaći pred beogradsku publiku i pokazati svu svoju snagu i moć u ringu.

„Učestvovaću na Memorijalu „Branko Pešić“ u hali Pinki i očekujem da će se u mojoj, olimpijskoj kategoriji -51kg prijaviti veći broj međunarodnih takmičarski i da će to biti pravi test pred Evropsko prvenstvo za žene u koje je na programu od 10. do 19. maja. „Beogradski pobednik“ prvi put posle tačno pola veka uvrstiće i ženske borbe što me posebno raduje, kao i to da će beogradska publika upoznati i lepši pol na ringu za šta znamo svi da nije baš uobičajeno videti u našoj sredini. Ženama treba dati ravnopravnu šansu da donesu medalju koja toliko dugo nedostaje našem sportu, a uverena sam da je u ovom sastavu čelnih ljudi Bokserskog saveza Srbije ipak prepoznata ta šansa“ – zaključila je Nina Radovanović.


Datum: 19.04.2018. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...