x

Uživam dok trčim za druge

Uživam dok trčim za druge

Beogradski maraton je naša najveća sportska manifestacija. Događaj na kojem obaramo lične rekorde i mesto na kojem uživamo u druženju sa prijateljima i porodicom. Pored sportskih, ovaj događaj svake godine sprovodi i brojne humanitarne aktivnosti. Jednu od takvih organizovao je Igor Kovačević koji, zajedno sa velikim brojem drugih humanitaraca, prikuplja novac za one kojima je potreban.

Kada je nastala tvoja ljubav prema trčanju?

Ja sam dete koje je rođeno pre globalne digitalizacije i detinjstvo sam proveo igrajući se napolju. Sa drugarima sam se često igrao sve one igre u kojima smo trčali jedni za drugima i za loptom. Verovatno se tako i javila ljubav prema trčanju.

Kako si uspeo da spojiš ljubav prema sportu i humanitarnim akcijama?

Razmišljao sam na koji način ono što ja radim može da pomogne nekome. Tako sam organizovao svoju prvu humanitarnu akciju, i od tada uživam u tome da, sa svojim prijateljima i organizacijom „Živi zdravo”, trčim za nečije bolje sutra. Ove godine borimo se za malu heroinu Dunju Kraćun, koja ima samo šest godina i svakodnevno se bori da prohoda.

Na koji način se pripremaš za maraton i šta poručuješ čitaocima?

Ko na maraton dođe, taj maraton i stvara. Zato pozivam sve koji vole sport i dobru zabavu da nam se obavezno pridruže, i uživaju u dobrom društvu. Čak i ako niste trkači, osetićete talas dobre energije. Kao sportista, preporučujem redovan trening, zdravu i kvalitetnu ishranu. To je deo moje svakodnevnice, naročito tokom priprema za maraton i želim da dam što veći doprinos humanitarnoj akciji. Zato pozivam i sve ljude dobre volje da nam se pridruže i učine dobro delo zajedno sa nama, kao što to radi IDEA, koja je peti put uz maratonce.


Datum: 19.04.2018. Autor: Ivana Petrović

PROČITAJTE JOŠ...