Stefanović izaziva Dragosavljevića

Posle Kupa Srbije održanog u Beogradu proteklog vikenda, poznato je ko će „na crtu” za mesto u reprezentaciji u pojedinim disciplinama. Selektor Bora Sibinkić je odredio subotu 21. april kao termin druge izborne kontrole. Prve će na vodu Savskog jezera u subotu Milica Starović i Biljana Relić od 11 časova u jednosedima na 200 metara. Prednost ima mlada Relićeva i ukoliko pobedi u subotu, u ovoj disciplini će na Svetski kup u Segedinu (18-20. maj) i Evropsko prvenstvo u Beogradu (8-10. jun).

Kod muškaraca na 200 metara trkaće se Marko Dragosavljević i Strahinja Stefanović. Dragosavljević je bio prvi, i nalazi se na pobedu od mesta u najbržem jednosedu. Trka je u 11.10 časova.

Starovićeva će veslati i na 500 metara. Takmac joj je još jedna mlada takmičarka, Marija Dostanić, srebrna sa Kupa Srbije. Ova trka počinje u 14 časova. Ukoliko bude potrebe za trećim trkama, one će biti na programu dan kasnije, u nedelju 22. aprila.


Okupljanje u četvrtak

Reprezentativci su posle Kupa Srbije dobili tri dana voljno od selektora Sibinkića. U Beograd se vraćaju u četvrtak 19. aprila kada nastavljaju zajedničke pripreme. U glavnom gradu „orlovi” ostaju do 16. maja posle čega odlaze na Svetski kup u Segedinu (18-20. maj).


Argentina bez „orlića”

Mladi srpski kajakaši Branko Lagundžić i Željana Petrović nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre mladih (YOG) u Buenos Ajresu. Na kvalifikacijama u Barseloni veslali su sprint i slalom, plasmani su se sabirali, a vize za YOG overilo je po šestoro najboljih momaka i devojaka sa Starog kontinenta. Petrović je u sprintu bio deveti, u slalomu 20. Petrovićeva je takođe bila 20. evropska slalomašica, a 13. u sprintu.


Jovanoviću slalomaši

Najbolji srpski slalomaši imaju novog selektora. Na tu poziciju je izabran Goran Jovanović iz kraljevačkog Ibra. Jovanović je na selektorskoj poziciji nasledio Milana Đorđevića.
Datum: 17.04.2018. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...