Filip Živković pobednik 25. Dečijeg maratona

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović dodelio je danas nagrade pobednicima Dečjeg maratona, koji je 25. put održan u Zoološkom vrtu. On je tom prilikom ocenio da je ovo zasigurno jedna od najlepših i najveselijih manifestacija u Beogradu, a o njegovoj masovnosti ukazuje podatak da je danas svečano zabeleženo učešće 400.000. mladog trkača.


– Svi vrtići već četvrt veka organizuju kvalifikacije za decu predškolskog uzrasta, nakon čega se najbolji takmiče u Zoo vrtu. Na taj način oni ulaze u svet sporta, rekreacije i zdravog života. Beograd je ponosan na Dečiji maraton – rekao je Mladenović.


Mladenović je naglasio da su ovih dana glavnom gradu u posetu došli predsednik Svetskog udruženja maratona i uličnih trka Pako Borao i potpredsednica ovog udruženja Marta Morales, koji su naznačili da nigde u svetu ne postoji ovakva trka.


– Zbog toga smo svesni značaja manifestacije, koja predstavlja dragulj Beograda – istakao je Mladenović.


Zamenik gradonačelnika je zahvalio „Beogradskom maratonu”, koji decenijama istrajava u organizovanju ove trke kao uvertire u veliki maraton, kao i svima koji pomažu manifestaciju, vaspitačima i roditeljima.


Pako Borao – predsednik Svetskog udruženja maratona i uličnih trka izjavio je da je počastvovan da u Beogradu bude povodom jubilarnog 25. Dečijeg maratona – Impresioniran sam ozbiljnošću i kvalitetom organizacije ovog izuzetno značajnog događaja za razvoj sporta i rekreacije u ovoj uzrasnoj kategoriji. Čestitam svima koji u kontinuitetu učestvuju u organizaciji a posebno Beogradskom maratonu i Gradu Beogradu – zaključio je Pako Borao.


Filip Živković iz dečijeg vrtića Gorica iz Sremčice je 25. pobednik Dečijeg maratona u Beo zoo vrtu, a Nađa Kanater iz dečijeg vrtića Šećerko je 400.000. učesnik ove manifestacije računajući sve učisnike kvalifikacija po dečijim vrtićima u svim beogradskim opštinama i one koji su se minulih četvrt veka nadmetali u finalima na 230 metara dugoj stazi oko slonare u Beo zoo vrtu.


U finale, posle pobeda u 12 kvalifkiacionih trka, plasirali su se Đurđa Bajčetić (Dečiji dom) 38 sekundi, Benjamin Keren (Bubamara) 38, Aleksa Ćirjanić (Čigra) 38, Lazar Birač (Patuljak) 39, Dunja Vojinović (Žubor) 40, Đorđe Veizović (Nevena), Nađa Đurđanović (Kolibri) 41, Nikola Mitrović (Bubamara) 38, Filip Živković (Gorica) 37, Stefan Popeski (Žubor) 39, Teodora Kiš (Poletarac) 40 i Luka Jovetić (Pčelica) 38.


U finalu u sudaru najboljih, već posle starta pao je Đorđe Vejzović i izgubio šansu da se bori za titulu pobednika, ali nadmoćno je osvojio titulu „super puž” pošto je iz opravdanog razloga kao poslednji došetao na cilj, a Filip Živković, inače levo krilo FK Lipovica iz Sremčice, ponovio je najbolji reultat kvalifikacija. I u finalu stazu je pretrčao za 37 sekundi i opravdao ulogu favorita, a ko zna kakav bi rezultat postigao da na startu nije bio „zatvoren”. Drugo mesto izborila je Đurđa Bajčetić, a treće Nikola Mitrović posle velike borbe.


Najsrećniji bio je pobednik Filip Živković, koji iako rođen 18. avgusta 2011. već igra u fudbalskom timu za godište 2009. a jednako zadovoljna bila je i Nađa Kanater iako se nije plasirala u finale pošto joj je sedmo mesto u sedmoj kvalifikacionoj trci donelo besplatnu jednogodišnju ulaznicu za Beo zoo vrt kao 400.000. učesniku Dečijeg maratona.


Nagrade najuspešnijima, ali i „super pužu” dodelili su Pako Borao - predsednik i Marta Morales - potpredsednica Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS), Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, Sonja Marić iz Uniqa Osiguranja, Vesna Savić-Đukić iz UNICEF-a, Srboljub Aleksić – direktor Beo Zoo vrta. Svi prvoplasirani, kao i svi učesnici dobili su Bambi poklon pakete.


Za tradicionalno uspešnu organizaciju ove manifestacije zaslužni su Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu Beograda, domaćin Beo zoo vrt i organizator Beogradski maraton.


Datum: 14.04.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...