Mladenović primio predstavnike Svetskog udruženja maratona i uličnih trka

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović primio je danas u Starom dvoru predsednika Svetskog udruženja maratona i uličnih trka Paka Boraa, potpredsednicu ovog udruženja Martu Morales i direktora Beogradskog maratona Dejana Nikolića povodom održavanja Dečjeg maratona u Beogradu.


Andreja Mladenović je nakon sastanka naveo da se sa gostima u otvorenom i srdačnom razgovoru prisetio ranijih važnih poseta tokom Beogradskog maratona. 


– Beogradski maraton traje već 31 godinu u našem glavnom gradu, a Dečji maraton se održava po 25. put. Gosti su pohvalili našu istrajnost i brojnost manifestacija koje prate maraton. Naročito su naglasili važnost maratona za najmlađe, koji je jedinstven u svetu. Zato je Beograd ponosan što je više od četiri stotine hiljada mališana tokom protekle dve i po decenije učestvovalo u dečjoj trci, čime su mnogima otvorena vrata za aktivno bavljenje sportom ili naprosto da zdravo žive i da se rekreiraju – istakao je Mladenović. 


Dogovorena je dalja saradnja, precizirao je zamenik gradonačelnika, i napomenuo da su gosti oduševljeni našim glavnim gradom, te da će naše aktivnosti prezentovati članicama ovog svetskog udruženja koje okuplja predstavnike više od četiri stotine trka i maratona. 


– Beograd na ovaj način prenosi svoja iskustva velikom delu sveta u nadi da će neke pozitivne primere članice udruženja i primeniti – naveo je Mladenović. 


Pako Borao je istakao da je veoma srećan što je u Beogradu jer mu je ovo omiljena trka, kao i da je već peti put ovde.


– Čestitam gradu Beogradu i organizatoru jubilarni 25. Dečji maraton. Moram da istaknem da je naša želja da slične manifestacije pokrenemo i na drugim mestima. Čestitam i na organizaciji Beogradskog maratona koji je postao tradicija i koji je prošao teška vremena, ali je opstajao godinama. Nadam se da će broj učesnika, gostiju i turista u Beogradu biti još veći jer je Beograd raskrsnica civilizacija – naglasio je Borao.  


Dečji maraton biće održan 14. aprila. Cilj ove manifestacije je rana identifikacija talenata u sportu, animacija dece uzrasta od pet i šest godina za bavljenje sportom i stimulans za njihovo dalje bavljenje sportom ili rekreacijom kao zdravim stilom života.


Prijemu je prisustvovao podsekretar Sekretarijata za sport i omladinu Nikola Rajičić. 


Datum: 13.04.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...