x

Mladenović primio predstavnike Svetskog udruženja maratona i uličnih trka

Mladenović primio predstavnike Svetskog udruženja maratona i uličnih trka

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović primio je danas u Starom dvoru predsednika Svetskog udruženja maratona i uličnih trka Paka Boraa, potpredsednicu ovog udruženja Martu Morales i direktora Beogradskog maratona Dejana Nikolića povodom održavanja Dečjeg maratona u Beogradu.


Andreja Mladenović je nakon sastanka naveo da se sa gostima u otvorenom i srdačnom razgovoru prisetio ranijih važnih poseta tokom Beogradskog maratona. 


– Beogradski maraton traje već 31 godinu u našem glavnom gradu, a Dečji maraton se održava po 25. put. Gosti su pohvalili našu istrajnost i brojnost manifestacija koje prate maraton. Naročito su naglasili važnost maratona za najmlađe, koji je jedinstven u svetu. Zato je Beograd ponosan što je više od četiri stotine hiljada mališana tokom protekle dve i po decenije učestvovalo u dečjoj trci, čime su mnogima otvorena vrata za aktivno bavljenje sportom ili naprosto da zdravo žive i da se rekreiraju – istakao je Mladenović. 


Dogovorena je dalja saradnja, precizirao je zamenik gradonačelnika, i napomenuo da su gosti oduševljeni našim glavnim gradom, te da će naše aktivnosti prezentovati članicama ovog svetskog udruženja koje okuplja predstavnike više od četiri stotine trka i maratona. 


– Beograd na ovaj način prenosi svoja iskustva velikom delu sveta u nadi da će neke pozitivne primere članice udruženja i primeniti – naveo je Mladenović. 


Pako Borao je istakao da je veoma srećan što je u Beogradu jer mu je ovo omiljena trka, kao i da je već peti put ovde.


– Čestitam gradu Beogradu i organizatoru jubilarni 25. Dečji maraton. Moram da istaknem da je naša želja da slične manifestacije pokrenemo i na drugim mestima. Čestitam i na organizaciji Beogradskog maratona koji je postao tradicija i koji je prošao teška vremena, ali je opstajao godinama. Nadam se da će broj učesnika, gostiju i turista u Beogradu biti još veći jer je Beograd raskrsnica civilizacija – naglasio je Borao.  


Dečji maraton biće održan 14. aprila. Cilj ove manifestacije je rana identifikacija talenata u sportu, animacija dece uzrasta od pet i šest godina za bavljenje sportom i stimulans za njihovo dalje bavljenje sportom ili rekreacijom kao zdravim stilom života.


Prijemu je prisustvovao podsekretar Sekretarijata za sport i omladinu Nikola Rajičić. 


Datum: 13.04.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...