x

Predsednik AIMS u poseti Beogradskom maratonu i Beogradu

Predsednik AIMS u poseti Beogradskom maratonu i Beogradu

Povodom ovogodišnjeg, jubilarnog 25. Dečijeg maratona, u posetu Beogradskom maratonu i Beogradu dolaze visoki zvaničnici AIMS-Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, gospodin Pako Borao – predsednik ove najveće Svetske sportske asocijacije i gospođa Marta Morales – podpredsednica, zadužena za razvoj trčakog pokreta i rekreacije u mlađim uzrasnim kategorijama.

Tim povodom gospodin Pako Borao je izjavio: „Izuzetno se radujem da ponovo dolazim u Beograd i da ću se sresti sa kolegama iz Beogradskog maratona, kao i da ću imati priliku da se vidim sa predstavnicima grada Beograda i sportskim zvaničnicima u Srbiji. Drago mi je  da se trkački pokret u Beogradu i Srbiji razvija i to je svakako velika zasluga Beogradskog maratona. Ovo će biti prilika da se informišemo o svim događanjima iz ove oblasti u Beogradu i Srbiji, da razmenimo znanja i iskustva, kao i da i dalje unapređujemo saradnju sa Beogradskim maratonom koji je u Beogradu i Srbiji učinio pionirske korake na razvoju trčanja – čak i onda kada je to bilo izuzetno teško. Beogradski maraton je jedan od  najznačajnijih članova AIMS još od 1990. godine“.

„Razlog zašto ove godine dolazimo na 31. Beogradski maraton je upravo jubilarni 25. Dečiji maraton i neverovatan uspeh koji, u organizaciji Beogradskog maratona, ova izuzetno značajna manifestacija u kontinuitetu postiže. U trčanju kao i u životu, ali i u svim drugim sportovima na mladima svet ostaje, pa je ovo za nas iz AIMS posebna čast da u subotu 14. Aprila budemo prisutni u Beogradskom Zološkom vrtu kada će 400.000-ti mališan, od kada je ova manifestacija nastala, proći kroz cilj ovog jedinstvenog događaja“ završio je svoju izjavu gospodin Pako Borao predsednik AIMS-a.

Datum: 11.04.2018. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...