Željana i Branko u Barseloni

Srpski talenti Željana Petrović i Branko Lagundžić otputovali su rano jutros u Barselonu na evropske kvalifikacije za Letnje Olimpijske igre mladih (YOG) u Buenos Airesu. Takmičenje u Španiji na programu je od 12. do 15. aprila a da bi izborili „vize“ za Argentinu moraju da budu među šest najboljeplasiranih takmičara, svako u svojoj kategoriji. Kako neke države imaju po dvoje predstavnika, u konačnom plasmanu za odlazak na YOG gledaće se bolje plasirani.

- Za nas je ovo novo iskustvo. S obzirom da se veslaju slalom koji nije naša disciplina, a i sprint koji nije na klasičnoj stazi, ne možemo da unapred govorimo o mogućem plasmanu. Trudićemo se, imali smo treninge u Srbiji, takođe i priliku da se oprobamo na identičnoj stazi u Sloveniji – kaže Branko Lagundžić.

Željana Petrović je dodala:

- Jedva čekamo da stignemo, da vidimo kakva je staza. Verujem da ćemo da se snađemo i da srpski kajak prikažemo u dobrom svetlu.

Mladi kajakaši su u Španiju otputovali u pratnji trenera Petra Tatara. Oboje će se takmičiti u disciplini kajak jednosed. Takmičenja u sprintu su na programu 12. i 13, u slalomu 14. i 15. aprila.

Datum: 08.04.2018. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...