x

Vojvodina druga u Prvoj ligi Srbije – Vojvodina

Vojvodina druga u Prvoj ligi Srbije – Vojvodina

Kuglaši novosadske Vojvodine osvojili su drugo mesto u Prvoj ligi Srbije - grupa Vojvodina pošto su u „majstorici“  na kuglani „Funk arena“u Bačkoj Topli savladali zrenjaninski Banat sa 3.444:3.285 (7:1).  Klubovi su ligu završili sa po 21 bodom. Igrač utakmice bio je prvotimac Vojvodina Zdravko Kresović sa 631 čunjem, dok je kod Banata  Danilo Vlajkov bio najbolji sa 576 čunjeva. Pobednik ove lige Apatin plasirao se u Super ligu Srbije.

Odigrana je  i „majstorica“ za osmo mesto u Prvoj ligi Srbije - grupa Vojvodina između Jadrana (Feketić) i Eđšega iz Bačke Topole. Oba kluba imala su, na kraju ligaške trke, po 14 bodova. Na kuglani SPENS u Novom Sadu, kuglaši Jadrana su slavili sa  3.242:3.165 (6:2).  Branislav Ćetojević sa 576 čunjeva bio je  najbolji u redovima Jadrana koji je sačuvao mesto u ovoj ligi, dok je kod Eđšega  Antun Nađ sa 580 čunjeva bio igrač meča. Eđšeg će 7. aprila na kuglani u Vrbasu igrati sa Petrovaradinom, drugoplasiranim timom Prve vojvođanske lige za upražnjeno mesto u Prvoj ligi Srbije - grupa Vojvodina. Ovu ligu je napustila ekipa Doline iz Padine.

Na kuglani u Fektiću odigran je meč za drugo mesto u Drugoj vojvođanskoj ligi između novosadskog Spensa i Slobode iz Stare Moravice. Slavio je Spens sa 3.148:3.146 (5:3). Posle 3:3 u poenima igrača, Novosađani su dobili još dva za više čunjeva (+2). Željko Grbić bio je najbolji igrač Spensa sa 547 čunjeva, dok je igrač utakmice bio prvotimac Slobode Norbert Števo sa 551 čunjem. Pobednik ove lige, Vojvodina iz Bačkog Gradišta, plasirao se u Prvu vojvođansku ligu.

Na kuglani Kristala u Zrenjaninu 7. aprila odigraće se meč  Spartak (Debeljača) – „13. maj“ (Novi Sad). Pobednik će osvojiti treće emsto u  Prvoj vojvođanskoj ligi za kuglaše. Prvoplasirani Hajduk iz Kule plasirao se u Prvu ligu Srbije - grupa Vojvodina, dok će drugoplasrani Petrovaradin razigravati za ulazak sa Eđšegom iz Bačke Topole.

Datum: 01.04.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...