Rusko-Srpski boks pakt: Podrška Rusije Olimpijskoj školi boksa Srbije

Bokserski savez Srbije nastavlja sa velikom akcijom oživljavanja i promocije boksa u Srbiji, a ona se sastoji u otvaranju  škola širom zemlje, a sve u cilju povratka plemenite veštine na ove prostore, posle stagnacije koja je potrajala suviše dugo.


Novitet je „Olimpijska škola boksa Srbije“  koja kreće sa radom sa koncem marta 2018. Veliku podršku u ovom projektu srpski boks dobiće od Bokserskog saveza Rusije u čije ime je njihov generalni sekretar  Umar Kremljev tokom proteklog vikenda u Moskvi potpisao sa Borovčaninom novi ukaz o saradnji ruskog i srpskog boks saveza.


Cilj projekta je stvaranje patriotske i vaspitane omladine, stvaranje šampiona na domaćoj i svetskoj sceni. Novi bokserski rusko-srpski ukaz o saradnji donosi besplatnu obuku u Centru za razvoj boksa u Rusiji za 50 naših trenera ( 5 grupa po 10 ). Trenerska organizacija Rusije poslaće trenere za nastavak obuke po klubovima u Srbiji i  praćenje rada istih. Besplatne pripreme za reprezentaciju Srbije tokom cele godine u Rusiji. Zajedničko projektovanje Nacionalnog trening centra za boks Republike Srbije, po ugledu na njihov centar, samo bi naš bio srazmerno manji.


- “Olimpijska škola boksa Srbije” startuje krajem marta u 50 klubova širom Srbije, sa ciljem da omasovimo boks, stvaramo od dece u našoj zemlji bolje ljude i patriote i bokserske šampione za olimpijska takmičenja. Ruski sistem je u boksu najbolji na svetu i nema dileme da li ćemo uspeti da podignemo boks u sami vrh sportova u Srbiji. Umar Kremljev nam je rekao da ovakav aranžman sa Rusijom nema ni jedna država na svetu, ali da je Srbija ima posebno mesto u Rusiji, što je za nas ogromna čast. Vodeći ljudi iz Bokserskog saveza Rusije su prijatelji predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, što je činjenica koja nam je omogućila da stupimo u kontakt i dobijemo više nego što smo očekivali. Boks je plemenit sport i deca će baveći se ovim sportom naučiti da gledaju protivnika u oči, da se bore, jačaju svoj ego ne samo u ringu vec i kasnije kroz život jer će jači i spremniji moći da se uhvate u koštac sa svim životnim problemima koji ih čekaju“ – istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.


Olimpijska škola boksa Srbije” startuje uskoro, a ono što je najvažnije je da je potpuno besplatna.


Datum: 20.03.2018. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...