Smederevo za vikend prestonica streljaštva

Prvenstvo Srbije, u međunarodnom A programu, čiji će domaćin biti Smederevo, po treći put od otvaranja novog strelišta u Sportskoj hali, ovog vikenda, okupiće 248 strelaca iz 36 klubova, koji će napraviti 316 nastupa. Svečano otvaranje državnog prvenstva je u subotu, 17. marta u 12.20 časova. Istog dana, na programu su takmičenja u juniorskim kategorijima, dok su nadmetanja najbolјih seniora i senirki na programu u nedelјu, 18. marta.

Na najznačajnijem domaćem takmičenju vazdušnim oružjem ne nastupaju samo najbolјi srpski strelci, jer su među njima i najbolјi svetski strelci, osvajači olimpijskih medalјa i svetski rekorderi. Najbolјe plasirani domaći strelci na svetskoj rang listi su Andrea Arsović, druga vazdušnom puškom u kategoriji seniorki, Milutin Stefanović, peti u kategoriji seniora, takođe vazdušnom puškom, zatim Dimitrije Grgić, šesti i Damir Mikec osmi u disciplini vazdušni pištolј. Tu je i proslavlјena srpska reprezentativka Zorana Arunović, vlasnica svetskog rekorda finala od 246,1 kruga u disciplini vazdušni pištolј. Državno prvenstvo se ne propušta, pa će se u Smederevu takmičiti i osvajači poslednjih olimpijskih medalјa, koji nisu učestvovali na takmičenjima u aktuelnoj sezoni vazdušnim oružjem, Ivana Anđušić Maksimović (vazdušna puška) i Andrija Zlatić (vazdušni pištolј).  

Domaći klub „Smederevo“, u odsustvu najtrofejnije i najiskusnije Jasmine Milovanović, predvode naši najbolјi juniori: Velјko Ilić (vazdušna puška) i Petar Adamović (vazdušni pištolј).

Na finalnim nadmetanjima, koja su oba dana na programu od 14.00 časova, zatim 15.30, 17.00 i 18.30 sati, uživo nastupa smederevski pop rok bend „Need“, koji atmosferu finalnih nadmetanja čini još atraktivnijom, dinamičnijom, zabavnijom i uzbudlјivijom.

Da podsetimo, od 2012. godine kada je upravo državnim prvenstvom zvanično i otvoreno novo strelište u Sportskoj hali, Smederevo je bilo domaćin prestižnog domaćeg turnira najbolјih srpskih strelaca i naredne, 2013. godine. Od tada je državno prvenstvo održano po jednom u Ivanjici 2014, Beogradu 2015, Kragujevcu 2016. i Kralјevu prošle godine, a jedino Smederevo ima namenski građeni objekat za sportsko strelјaštvo.


Raspored Prvenstva Srbije vazdušnim oružijem 2018


Datum: 16.03.2018. Autor: Marija Aničić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...