x

SBB Vukovi imaju novog kvoterbeka, Kari Verčer na čelu napada

SBB Vukovi imaju novog kvoterbeka, Kari Verčer na čelu napada

Dvadesetčetvorogodišnji Amerikanac Kari Verčer novi je kvoterbek SBB Vukova, saopštila je uprava kluba.


Nakon uspešne saradnje s prošlogodišnjim kvoterbekom Luisom Kindlom, uprava beogradskog kluba ugovorila je saradnju s još jednim igračem iz SAD. Reč je o mladom i uspešnom kvoterbeku iz Kalifornije Kariju Verčeru (eng. Khari Vercher), koji će u predstojećoj sezoni predvoditi napad SBB Vukova te pokušati da s beogradskim „čoporom” dođe do vrha američkog fudbala u Srbiji.


Verčer je rođen i odrastao u Los Anđelesu i u svojoj dosadašnjoj igračkoj karijeri ostvario je impresivne rezultate. Pohađao je srednju školu „Bishop Mora Salesian”, i tokom četvorogodišnjeg školovanja tri puta je proglašavan za MVP lige – postigao je 231 tačdauna, prebacio 9347 a istrčao 2963 jardi.


Dvogodišnju sportsku stipendiju na Državnom univerzitetu Sakramento dobio je 2013. Samo u prvoj godini odigrao je devet utakmica na kojima je postigao devet tačdauna, jednu intersepciju i prebacio 753 jarde. Jednu godinu proveo je i na „American River College” i upravo se ta godina može oceniti kao njegova najsjajnija u karijeri — sa 36 tačdauna pasom, sedam trčanjem, 2900 prebačenih jardi i pet intersepcija zasluženo je poneo novu MVP titulu.


Kari Verčer hajlajts: 




Poslednje godine školovanja proveo je na prestižnom privatnom Univerzitetu „Tiffin” u Ohaju, za koji je takođe dobio dvogodišnju stipendiju (2016–2018). Iako nije odigrao mnogo utakmica, ubeležio je tri tačdauna pasom, prebacivši 257 jardi.


Glavni trener SBB Vukova Malik Džekson otkrio je da mu je Verčera preporučio njegov bivši igrač, a da je od njegovih bivših trenera čuo sve najbolje o njemu.


— Ushićen sam što na poziciji kvoterbeka među Vukovima imamo Karija Verčera. Njega mi je preporučio jedan od mojih bivših saigrača i imao sam sreću što poznajem mnoge njegove bivše trenere iz Sakramenta, a svaki od njih je pričao s oduševnjenjem o njegovim liderskim sposobnostima. On je savršen izbor da vodi naš napad ove sezone i u slučaju da utakmica bude na prekretnici, uveren sam da će znati šta treba da uradi s loptom — izjavio je Džekson, te nastavio:


— Pokušavamo da napravimo najbolji tim, a za to je potrebna dobra hemija. Ne samo da je igrao u kolektivima od kojih se mnogo toga očekivalo, nego je uz to i vrlo dobar čovek.


Kari Verčer je drugo inostrano pojačanje SBB Vukova za novu sezonu. Prvo najavljeno je dvadesetosmogodišnji univerzalac Džoš Hartigan.


Datum: 05.03.2018. Autor: CEFL

PROČITAJTE JOŠ...