x

Srbija dobila nove boks šampione na spektaklu u Jagodini

Srbija dobila nove boks šampione na spektaklu u Jagodini

U hali Jassa od 21. do 24. februara u Jagodini je održan je šampionat Srbije u boksu 2018 (pojedinačno). Nakon kvalifikacija koje su okupile preko 130 takmičara iz 61 kluba u Srbiji u svim kategorijama, i koje su pokazale da je boks ušao u novu fazu života na našim prostorima, usledile su najvažnije borbe, one koje donose medalje.


Organizator šampionata bio je Bokserski savez Srbije sa generalnim sponzorom kompanijom Telekom Srbije, dok je pokrovitelj grad Jagodina.

Finalne borbe ljubiltelji plemenite veštine mogli su da prate uživo putem malih tv ekrana na TV Sportklub 3, čime je cela bivša Jugoslavija imala priliku da uživa u borbama najboljih boksera iz Srbije.


Finalna noć započela je intoniranjem himne Republike Srbije, a zatim se pristupilo pravim malim ratovima u ringu, obzirom da šampionima pored zlate medalje sledi i poziv u reprezentaciju. Svi su želeli pobedu, a pobednik je uvek samo jedan.

Prepuna hala Jassa (4000 gledalaca), vrhunske borbe, vrhunska scena i produkcija, ogromna želja boksera za zlato doprinela je da Pojedinačno prvenstvo Srbije 2018. u Jagodini bude spektakl za pamćenje i o kome će se dugo pričati.

Zlatnu medalju u muva kategoriji osvojio je Dušan Janjić iz BK "Goša" Smederevska Palnaka, pobedom (3:0) nad Sašom Suljićem iz BK "Loznica".  U lakoj, Nemanja Gavrilović BK "Despot" Smederevo pobedio je (3:0) Veljka Gligorića iz BK "Spartak" Subotica, Damjan Grmuša, u poluvelter, iz BK "Despot" pobedio je Lazara  Stanojevića iz BK "Metalac" Valjevo (2:1), u valter, Aleksandar Konovalov BK "Palmini Tigrovi" Jagodina, savladao je Petra Stošića BK "Srbija" Surdulica (2:1). U srednjoj kategoriji Sandro Poletan BK Petrovgrad Zrenjanin osvojio je zlato pobedom nad Trifunom Dašićem BK "Radnički" Kragujevac (2:1).

Konovalov je proglašen najboljim bokserom prvenstva, a Poletan najboljim tehničarom.
U poluteškoj Geard Ajetović BK "Cement "Beočin pobedio Sašu Milovca BK "Bačka" Novi Sad. U teškoj kategoriji zlato je osvojio Miljan Stevović BK Lazarevac, bez borbe, jer se zbog bolesti u ringu nije pojavio Petar Prokić BK"Fontana" iz Beograda. U supreteškoj kategoriji zlatnu medalju je osvojio Vladan Babić BK Fontana Beograd, pobedom nad Sašom Puligićem BK "Marčeta" Beograd. Poraženim su pripale srebrne medalje.

Mečeve su pratili predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, selektor bokserske reprezentacije Tomislav Antelj, bivši bokserski asovi – legende ex YU ringa  Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Dragan Vasiljević, Milivoje Labudović.

Na ovom takmičenju od aktivnog suđenja oprostio se sudija Andrea Janković iz Jagodine.


Datum: 25.02.2018. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...