Svečano otvorene XXIII Zimske Olimpijske igre

XXIII Zimske olimpijske igre otvorene su danas svečanom ceremonijom. Ceremonija svečanog otvaranja održana je na Olimpijskom stadionu koji je projektovan i izgrađen specijalno za ovu priliku.


Centralna tema svečane ceremonije bio je “Mir”. A u kreiranju same ceremonije učestvovali su najpoznatiji umetnici Južne Koreje. Ceremonija je uključivala preko 2000 učesnika. Paradu nacija koju čine svi Timovi učesnici Igara, je u skladu sa tradicijom predvodio Tim Grčke, dok su ostali Timovi na stadion izlazili po redosledu naziva zemalja prema pismu zemlje domaćina.


Poslednja u paradi nacija je izašla zemlja domaćin, koju su ovom prilikom predstavljali sportisti Južne i Severne Koreje pod zajedničkom zastavom Ujedinjenja (Unification Flag).  


Olimpijski plamen je upalila jedna od najboljih sportistkinja Južne Koreje, Juna Kim, olimpijska šampionka iz Vankuvera  2010. i vicešampionka iz Sočija 2014. godine u umetničkom klizanju. Zastavu Srbije je tokom ceremonije otvaranja nosila naša skijašica Nevena Ignjatović.


Ceremoniji svečanog otvaranja XXIII Zimskih olimpijskih igara su u ime Vlade Srbije prisustvovali ministar omladine i  sporta, Vanja Udovičić i pomoćnik ministra omladine i sporta, Darko Udovičić. Naše sportiste podržali su Predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i Đorđe Višacki koji su ceremoniju otvaranja Igara pratili u društvu predsednika i generalnih sekretara ostalih nacionalnih olimpijskih komiteta iz celog sveta. (Izvor: OKS)


23. Zimske Olimpijske igre održaće se u periodu od 09. do 25. februara 2018. godine, u novo izgrađenom Olimpijskom selu u Pjongčang-u (Južna Koreja), u organizaciji Organizacionog komiteta Pjongčang-a i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK). Programom 23. Zimskih Olimpijskih igara predviđeno je održavanje 102 takmičenja u 15 zimskih sportskih disciplina (7 zimskih sportova), uz učešće oko 2900 takmičara/ki iz 90 zemalja.

Datum: 09.02.2018.
Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Zimske Olimpijske igre 2018

POVEZANE VESTI...
+ Finale Kupa provera za Evropsko prven...
+ Naši sportisti na igrama u Malmeu
+ Prvotimke Radničkog ugostile veteranke
+ Aleksandar Beđik i Igor Đerić u Ko...
+ Zastava Srbije svečano podignuta na...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...