x

Zastava Srbije svečano podignuta na XXIII ZOI

Zastava Srbije svečano podignuta na XXIII ZOI

U Olimpijskom selu u Pjongčangu podignuta je zastava Srbije na svečanoj ceremoniji čime je na simboličan način domaćin Igara poželeo dobrodošlicu Timu Srbije. Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi Tima Srbije na XXIII Zimskim olimpijskim igrama.


23. Zimske Olimpijske igre održaće se u periodu od 09. do 25. februara 2018. godine, u novo izgrađenom Olimpijskom selu u Pjongčang-u (Južna Koreja), u organizaciji Organizacionog komiteta Pjongčang-a i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Predsednik OKS je povodom učešća sportista Srbije na ZOI izjavio:

- „Svesni činjenice da Srbija nema  tradiciju u zimskim sportovima,  a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama mi želimo samo jedno – da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe toga dana.” (Izvor: OKS)


Ceremonija svečanog otvaranja XXIII Zimskih olimpijskih igara, kojoj će u ime Vlade Republike Srbije prisustvovati Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, biće održana u petak 09. februara 2018. godine, sa početkom u 20:00 časova po lokalnom vremenu.


Programom 23. Zimskih Olimpijskih igara predviđeno je održavanje 102 takmičenja u 15 zimskih sportskih disciplina (7 zimskih sportova), uz učešće oko 2500 takmičara/ki iz 90 zemalja. Prvi nastup sportista Srbije biće u nedelju, 11. februara 2018. godine, kada će Marko Vukičević i Marko Stevović startovati trku spusta u 11:00 časova po lokalnom vremenu, odnosno 03:00 sata izjutra po vremenu u Srbiji.


Datum: 08.02.2018. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...