x

Nojmarkt čeka derbi u kompletnom sastavu

Nojmarkt čeka derbi u kompletnom sastavu

Kuglaši italijanskog šampiona Nojmarkta, u čijim redovima ove sezone igraju dva najbolja mlada kuglaša sveta srpski reprezentativci Igor Kovačić i Robert Ernješi,  u 12. kolu italijanske „A“ lige pobedili su sa 7:1 u igračkim penima i sa 3.479: 3.225 u čunjevima ASV Tirol, koji je trenuto sedmi na tabeli, i nalaze se na liderskoj poziciji sa 24 boda (bez poraza).

Srpski reprezentaivac Robert Ernješi je doneo poen ekipi protiv Buhšventera  597:561 (4:0). Imao je treći rezultat u timu i meču (Blas 622, Riđi 611). Drugi srpski reprezentaivac Igor Kovačić,  nije igrao, ekipi će se pridružiti u sredu:

- Čeka nas u petak veliki derbi šampionata protiv Fuger stercinga – kaže Kovačić.- U prvom delu prvenstva, u drugom kolu, pobedili smo ih na našim stazama sa 5:3 i to im je bio jedini poraz. Na njihovoj kuglani biće težak meč, ali svi očekujemo uspeh čime bismo  napravili ogroman korak ka tituli.  

Fuger Stercing je  u 12. kolu pobedio u gostima  petoplasirani AKSV Sartein sa 6:2 i 29 čunjeva razlike. Nojmarkt je prvi sa 24 boda, Fuger Stercing dugi sa 22 , dok treću poziciju drži  Paseir sa 20 bodova.

U ostalim ligama gde igraju srpski kuglaši i kuglašice (Austrija, Mađarska, Hrvatska, Inter liga klubova Slovačke i Češke), nije bilo mečeva zbog Lige šampiona. Šampionati se nastavljaju narednog vikenda.

Datum: 30.01.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...