x

Miting u Minhenu važna provera za Đer

Miting u Minhenu važna provera za Đer

Reprezentacija Srbije će od četvrtka do subote učestvovati na tradicionalnom mitingu vazdušnim oružjem u Minhenu, koji će okupiti strelce iz celog sveta. Za Evropljanje je ovo „malo svetsko prvenstvo“ najznačajnija provera pred Šampionat Starog kontinenta u mađarskom Đeru (16 – 26. februar).


Prvog dana mitinga u glavnom gradu Bavarske medalje će se deliti u gađanju vazdušnim pištoljem za juniorke, seniorke i juniore,  a puškom će se nadmetati juniorke, juniori i seniori. U petak na vatrenu liniju izlaze seniori pištoljem, seniorke puškom i ponovo takmičari u svim juniorskim kategorijama. Zbog velikog broja disciplina takmičenje će se u  četvrtak i petak završiti u kasnim večernjim časovima. U subotu su na programu sve četiri seniorske discipline.


Prošle godine, srpski strelci su u Minhenu osvojili četiri medalje: Dimitrije Grgić (srebro i bronza pištolj seniori), Zorana Arunović (bronza pištolj seniorke) i Stevan Jovanović (bronza puška juniori). Zorana Arunović je dobila nagradu, pištolj firme „Fajenbrau“, za najbolji rezultat mitinga pištoljem u osnovnom delu (391 krug). Što se ovogodišnjeg sastava tiče, od pozvanih strelaca na put nije krenuo Milenko Sebić, jer se razboleo. Milica Babić, članica seniorske ekipe puškom za EP u Đeru, izostaje s obzirom da još nije stigla iz SAD, gde studira.

Kuriozitet ovogodišnjeg mitinga je da će se takmičenja za seniorke i juniorke održati po starim pravilima. Dame će gađati 40 hitaca u kvalifikacijama, a ne 60 po pravilima koja važe od 1. januara.


Sastav selekcije Srbije za turnir u Minhenu

Seniori puška: Milutin Stefanović (“Čika Mata“), Lazar Kovačević (Jagodina 92), Stevan Jovanović („Čika Mata“).

Seniorke puška: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790).

Juniori puška: Đorđe Savić (Oko sokolovo, Kosjerić), Veljko Ilić (Smederevo), Aleksa Mitrović (Novi Beograd Ušće).

Juniorke puška: Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova), Ivana Marić (Policajac), Marija Zavišić (Policajac).

Seniori pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov (“Aleksa Dejović”), Zoran Vujić (Policajac).

Seniorke pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Veličković (Bor 030), Jelena Tomić (Kikinda).

Juniorke, pištolj: Katarina Maricki (“Živko Relić Zuc”).

 

Datum: 25.01.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...