x

Donkafe zvanična kafa Olimpijskog komiteta Srbije do Tokija 2020.

Donkafe zvanična kafa Olimpijskog komiteta Srbije do Tokija 2020.

Siniša Daničić generalni direktor kompanije „Štraus Adriatik“  i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije potpisali su u prostorijama fabrike kafe „Donkafe“ u Šimanovicima ugovor o sardnji  čime je ova omiljena marka kafe postala zvanična kafa olimpijskog tima Srbije do Tokija 2020.


Potpisvanju su prisustvovali i vrhunski sportisti,  evropski šampioni u streljaštvu Andrea Arsović i Damir Mikec, Tijana Bogdanović olimpijska vicešampionka u tekvandou, generalni sekretar OKS  Đorše Višacki,  Zorica Đorđević  menadžer proizvodnje u fabrici, Damir Štajner sportski direktor OKS i  druge ugledne zvanice.


- „Štraus Adriatik“ je četvrti  kupac kafe u svetu i  veoma smo srećni da možemo da budemo uz najbolje srpske sportiste – istakao je Siniša Daničić u pozdravnoj reči.-  Pridružili smo se uglednoj  grupi sponzora u pulu OKS  sa željom, ne samo da predstavimo naše proizvode, već i  da  pomognemp našim olimpijcima  i za Zimske Olimpijske igre koje uskoro počinju u Južnoj Koreji, ali i da  budemo i uz vrhunske sportiste Srbije  do letnjih Olimpijskih igara kroz dve godine.


- Predsednik OKS Božidar Maljković je  ispričao da legendarni holandski fudbalski trener Gus Hidink izuzetno voli kafu, da popije po desetak šolja dnevno i da, često,  godišnji odmor provodi  putujući  u zemlje gde se gaji vrhunska kafa:


- Prijatelji smo i ako želite možemo da se dogovorimo da bude vaš maneken za kafu- ponudio je Maljković. -  Isto ime, „Štraus“, dele kompozitori divne muzike i izvrsna kafa i  veoma smo zadovoljni što se ova kompanija pridružila našem sponzorskom  timu. Cilj nam je da naš olimpijski tim za Tokio 2020. bude brojniji i kvalitetniji nego u Riju 2016.  U tom poduhvatu, siguran sam, pomoći će nam i  novi partner, fima „Štraus Adiatik“ sa kojim delimo iste, visoke, olimpijske ideje i vrednosti.


Velika grupa novinara i gostiju obišla je i fabriku kafe i upoznala se sa tehnologijom i procesom proizvodnje, vrstama kafe i poreklom. Imali su priliku i da nauče i kako se degustira kafa (obavezno mora da se jako srkne)  i pravili su i „svoje mešavine“. Razne vrste kafe probali su, prateći uputstva, i Tijana Bogdanović, Andrea Arsović i Damir Mikec.


- Meni se najviše sviđa „rio minas“ i  njega će biti najviše u mojoj mešavini- rekao je Mikec.- Na Olimpijskim igrama u Riju probao sam nekolko vrsta brazilskih kafa koje imaju poseban ukus i miris i čini mi se da  „rio minas“ najbliži njima…


Strelci  su od srede u Minhenu na najjačem ovodišnjem turniru koji će im biti generalna proba pred izazove na Šampionatu Evrope vazdušnim oružjem sredinom februara u Đeru.


Datum: 23.01.2018. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...