Srpskim miksevima zlatne medalje u Rušama

Srpski reprezentativci su pobedama otvorili prvo učešće na međunarodnim takmičenjima u 2018. godini. U slovenačkim Rušama počeo je tradicionalni miting vazdušnim oružjem, a prvog dana na programu su bila takmičenja mikseva. Srpski parovi, aktuelni šampioni Evrope, su opravdali uloge favorita. Andrea Arsović i Milutin Stefanović su trijumfovali u miksu vazdušnom puškom, dok su Zorana Arunović i Damir Mikec bili najprecizniji vazdušnim pištoljem.


Arsovićeva i Stefanović su u kvalifikacijama zauzeli prvo mesto sa visokih 834,3 kruga, jednim više od miksa Slovenije 1. Srpski tandem je u finalu bio još ubedljiviji, sa 499,3 kruga. Slovenija 1 ostala je na drugom mestu sa 493,8. Sem srpskog i slovenačkog tima u finale su se plasirali i Japan 1, koji je zauzeo treće mesto,  mađarski tim BHŠE (četvrta pozicija) i petoplasirana Slovačka 2.


Srpski miks pištoljem je u finale ušao sa drugog mesta u kvalifikacijama. U osnovnom delu (po 40 metaka svaki član para) Mikec i Arunovićeva su pogodili 761 krug, tri manje od prvog tima Slovenije. Evropski šampioni su dominirali u finalu. Kao i u takmičenju puškom, pitanje pobednika je rešeno mnogo pre poslednjeg hica. Srbija je „ubila“ odlična 488,2 kruga, dok je drugo mesto osvojila Bugarska (481,4). Treći je Japan 1, četvrti BHŠE, a peta Slovenija 1.


Turnir, koji Streljačka družina Prvi pohorski bataljon organizuje po 24. put, nastavlja se u subotu, kada će, kao i poslednjeg dana, u nedelju, na programu biti pojedinačne discipline.


Miks vazdušni pištolj: 1. Srbija (Zorana Arunović/Damir Mikec) 488,2, 2. Bugarska 481,4, 3. Japan 418,0... Kvalifikacije: 1. Slovenija 1 764, 2. Srbija 761, 3. Japan 759... Ukupno 9 parova.


Miks vazdušna puška: 1. Srbija (Andrea Arsović/Milutin Stefanović) 499,3, 2. Slovenija 1 493,8, 3. Japan 1 429,8... Kvalifikacije: 1. Srbija 834,3, 2. Slovenija 1 833,4, 3. Japan 1 830,0... Ukupno 22 para.

Datum: 13.01.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...