Na „Danu kajaka“ uručena priznanja najboljima

Na tradicionalnoj proslavi Kajakaškog saveza Srbije (KSS), “Dan kajaka”, i ove godine sabrani su utisci iz prethodne sezone, a proglašeni su najbolji klubovi, sportisti i pojedinci u 2017. godini.


Ovogodišnja manifestacija imala je specifičnu težinu, budući da je za nama jedna od najuspešnijih sezona u istoriji ovog sporta u Srbiji. Prethodni takmičarski ciklus obeležilo je 19 medalja na velikim međunarodnim takmičenjima, od čega je čak šest osvojeno na Evropskom i Svetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji. Na svetskoj smotri osvojene su dve bronzane i jedna zlatna medalja, dok su na EP osvojene dve srebrne i jedna bronzana medalja.

KSS, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda, u saradnji sa JP “Ada Ciganlija”, bio je i ponosni domaćin dva velika internacionalna takmičenja – Svetskog kupa i Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore. Najavljeno je i Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu i parakajaku, koje će biti održano u junu ove godine, na regatnoj stazi na Savskom jezeru.

Predsednik KSS Mirko Nišović posebno je zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, JP Adi Ciganliji i Gradu Beogradu, a ukupno 27 zahvalnica uručeno je institucijama, preduzećima i pojedincima bez kojih realizacija prošlogodišnjih takmičenja ne bi bila moguća.

– Iz godine u godinu, uspevamo da iznedrimo sve više mladih talentovanih takmičara, koji nastavljaju i obnavljaju uspešnu tradiciju našeg sporta, i Srbiju stavljaju u red kajakaških velesila – rekao je Nišović. – Marko Tomićević i Milenko Zorić, koji su pre samo godinu i po dana doneli našoj zemlji prvu olimpijsku medalju posle 32 godine, uspeli su u ovoj sezoni da krunišu ogromne napore i odricanja i da osvoje svoje prvo zajedničko zlato na velikim međunarodnim takmičenjima, i to na Svetskom prvenstvu.

– Ostajemo ambiciozni i okrenuti budućnosti, pa nam i apetiti rastu iz godine u godinu. Cilj za ovu sezonu jeste osvajanje medalja na predstojećem EP u Beogradu, pred domaćom publikom. Dugoročno, ovaj međuolimpijski period koristimo da se kvalitetno pripremimo za Tokio 2020. godine. Tamo ćemo se boriti za olimpijsko zlato, koje dugo priželjkujemo i kome s punim pravom možemo da se nadamo – dodao je Nišović.

Godišnja priznanja uručena su u osam kategorija, i to: Posebno priznanje za doprinos kajakaškom sportu u Srbiji (dobitnik Laslo Kovač), podvig godine (parakajakaši Arsen Arsenović i Vuk Radovanović), najuspešniji klub u disciplini sprint (Tarkett Bačka Palanka), najuspešniji klub u disciplinama spust i slalom (Ibar Kraljevo), najuspešniji trener (Uroš Pavlović), najuspešniji mladi sportista (Bojan Zdelar), najuspešnija mlada sportistkinja (Nikolina Mijušković), najuspešniji sportista (Marko Tomićević i Milenko Zorić), najuspešnija sportistkinja (Milica Starović).

Datum: 13.01.2018. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...