Premijer Makedonije priredio prijem za predstavnike Sportskih igara mladih

Delegacija SPORTSKIH IGARA MLADIH, u sastavu Ivana  Jovanović predsednik Sportskih igara mladih Srbije, Zdravko Marić regionalni predsenik SIM i Tihomir Gudić izvršni direktor regionalne organizacije SIM boravila je u radnoj poseti kod  predsednika Vlade Republike Makedonije,  Zorana Zaeva.


Predstavnici SIM su na sastanku predstavili plan i inicijativu za  razvoj SPORTSKIH IGARA MLADIH na teritoriji Republike Makedonije i uputili otvoreni poziv premijeru za pristupanje i priključenje dece i mladih u regionalni SIM projekat.


Premijer Republike Makedonije, Zoran Zaev je pozdravio inicijativu i izrazio interes da  sportska ideja SPORTSKIH IGARA MLADIH  u bliskoj budućnosti bude realizovana u  Makedoniji.


On je takođe istakao da je, u skladu sa vrednostima projekta,  koji je mnogo više od sporta,  i da je cilj SIM koncept  pravih evropskih vrednosti koje uči mlade ljude da stvore nova poznanstva, prijateljstva  i ostvaruju kontakte sa vršnjacima iz regiona,  da razvijaju  duh zdravih  sportskih navika i prihvatanje različitosti, tolerancije i vaspitanja, negovanje fer pleja, timski rad i duh, koje su i vrednosti  evropske kulture, a sve su to ciljevi  za koje se SPORTSKE IGRE MLADIH u regionu godinama i zalažu.


Premijer Republike Makedonije u prisustvu direktora Agencije za mlade i sport Darka Kaevskog, u srdačanom razgovoru, izrazio je oduševljenje vrednostima projekta, koji je najmasovnija manifestacija amaterskog sporta u Evropi u kojoj je do sada učestvovalo preko 1 200 000 dece i mladih.


Na sastanku u Vladi Republike Makedonije, po pozivu, prisustvovao je i Željko Tanasković, predsednik Saveza za Školski sport Srbije i član izvršnog odbora Svetske federacije školaskog sporta. Razgovaralo se  po pitanju razvoja školskog sporta u Regionu, saradnji i širenju Evropske federacije školskog sporta, kao i pomoći i podršci u unapređenju razvoja sistema školskog sporta. Tanasković je preneo iskustva u radu i saradnji na projektu SPORTSKIH IGARA MLADIH, kao i zajedničkim nastupima u aplikacijama za sredstva i projekte EU i fondova.


Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije, rekla je da je veoma zadovoljna sastankom i susretom sa premijerom. 

- "G. Zaev je čovek sa velikom pozitivnom energijom. Naše Igre imaju eneriju i dušu. Mi nismo obično sportsko takmičenje. Negde je to na prvi utisak prepoznao i predsednik Vlade, što mi je posebno drago. Nadam se da će naši pregovori ići u pravom smeru i sigurna sam da će ako se saradnja uspostavi , biti veoma uspešna. SIM kao organizacija, ali i ja lično biću veoma srećna ako se sa nama u 2018. godini budu družili i radovali mališani iz Makedonije. Želja mi je da i oni osete, kao i njihovi vršnjaci iz regiona,  zašto su Igre zakon.  "Datum: 05.01.2018.
Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Džoš Hartigan prvo pojačanje SBB V...
+ Štefanek delio sportsku opremu nezbr...
+ Rezultati - Sprinterski višeboj - Ot...
+ Raspored i rezultati - Dejvis kup 2018
+ Raspored i rezultati - Fed kup 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...