x

Uspešno održana mačevalačka takmičenja u organizaciji MK Crvena Zvezda

Uspešno održana mačevalačka takmičenja u organizaciji MK Crvena Zvezda Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

U subotu je u veoma hladnoj sali beogradskog sajma održan tradicionalni "Memorijal Andrej Gardenin" u mačevanju u sva tri oružja za pionire A i B kategorije. Oko stotinjak mladih mačevaoca iz Srbije, Makedonije i Mađarske nadmetali su se za trofeje i bodove za rang listu MSS.

Od naših takmičara najbolji su bili Milena Žunić (floret pioniri A kategorija) i Pavle Popović (floret pioniri B kategorija) koji su osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama. "Srebrna" je bila Jana Ćosić a "bronzane" Silvija Pavlović i Lara Ćosić. Pored njih nastupili su još Anastasija Đurđević, Rastko Ćosić i Elena Ivanović.


Medalje i pehare podelili su članovi porodice Andreja Gardenina.


U nedelju je održan trofej Crvene zvezde u seniorskoj konkurenciji.

Na tradicionalnom "Trofeju Crvene zvezde" u mačevanju za seniore apsolutna dominacija Zvezdinih mačevalaca u obe konkurencije u disciplinama mač i floret.

U disciplini mač kod muškaraca prvi je bio Danilo Četić a drugi Danilo Santrač, kod žena Danijela Ilić je nadmoćno osvojila prvo mesto. U disciplini floret prva mesta, u ženskoj i muškoj konkurenciji, su osvojili Marija Kovačević i Luka Štiklica. Drugo mesto kod žena pripalo je Juliji Jeličić.

U disciplini sablja za muškarce drugi je bio Danilo Četić, aa treći Vladimir Černicin.

Datum: 27.12.2017. Autor: Zoran Timić

PROČITAJTE JOŠ...