x

Vesna Boškov i Goran Ostojić pobedici devetog „Memorijala Miše Mošorinskog“

Vesna Boškov i Goran Ostojić pobedici devetog „Memorijala Miše Mošorinskog“

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije, šampiona sveta, reprezentativac Beograda Goran Ostojić, pobednik je  devetog „Memorijala Miša Mošorinski“ koji su na kuglani Banata u Zrenjaninu uspešno organizovali kuglaški radnici ovog kluba  u spomen na sjajnogkuglaša i reprezentativca Mišu Mošorinskog, koji je ostavio izuzetan trag u našem kuglanju. U ženskoj konkurenciji, slavila je reprezentaivka Banata Vesna Boškov.

Ostojić, koji je titulu na ovom turniru osvajao i 2009, 2014. i 2015. oborio je 595 čunjeva i pretakao Danila Vlajkova iz Banata koji je srušio 590 čunjeva, dok je treće mesto pripalo takođe kuglašu Banata  Borisu Manojloviću  sa 580 čunjeva.  Prošlogodišnji pobednik Radovan Vlajkov, internacionalac u  austrijskom šampionu Nojkrihenu, zauzeo je četvtro mesto sa 576 čunjeva, dok je peti bio Svetozar Mošorinski  sa 570 čunjeva. Šesti je u konkurenciji 16 učesnika bio pobednik 2011. Slobodan Simonović  (Banat) sa 567 čunjeva.

Reprezentativka Banata Vesna Boškov oborila je 536 čunjeva i ubedljivo pretekla dve svoje drugarice iz kluba Leonu Zarin i Višnju Živanović koje su srušile po 487 čunjeva.

Dušan Popadić, prvi operativac kluba Banat uručio je  trofeje najboljima  i zahvalio im se na učešću.

Miša Mošorinski je igrao za Banat i Kristal iz Zrenjanina, Jedinstvo iz Novog Bečeja, „13. maj“ iz Novog Sada i Sentu.  Mošorinski je 2002. kao član Jedinstva pobedio na „Trofeju Jugoslavija“ u Apatinu i osvojio bronzu na pojedinačnom Šampionatu Jugoslavije. Te godine je zaigrao u reprezentaciji i na SP u Osijeku.

Datum: 26.12.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...